tiistai 12. tammikuuta 2010

Leikkitreffit

Touhukas aamupäivä Pikku-O:n satutunteineen kruunautui iltapäivälle suunniteltuihin leikkitreffeihin [Playdate]. Treffejä oli odotettu puolin ja toisin jo pitkään - Iso-O ilmoitti jo ennen joulua menevänsä A:n luokse leikkimään, ja A oli kertonut koko suvulleen Iso-O:n olemassaolosta. Kaikki vaan ei mennyt ihan putkeen.

Katsoin tarkan osoitteen nettikartasta. T lähti meitä heittämään kirjastoon mennessään. Sen verran vilkasliikenteinen oli se tie, johon karttamerkki osoitti, että purkauduimme autosta pienen sivutien varteen. Ja T meni menojaan. Taloa ei löytynyt. Soittelimme puolin ja toisin A:n korealaisäidin kanssa, ja vasta noin tunnin kuluttua tiemme kohtasivat. Heidän kotinsa sijaitsi usean sadan metrin päässä siitä paikasta, jossa sen kartan mukaan olisi kuulunut sijaita. Olin jo luovuttamassa, sillä pienten kärsivällisyys oli käytetty jo aikoja aiemmin loppuun, eikä se itsestäkään niin mukavalta tuntunut seistä pahantuulinen Pikku-O sylissä tien varressa.

Pääsimme siis kuitenkin lopulta heidän kerrostalokotiinsa, jossa kaikille riitti puuhaa. E pelasi yllätyksekseni shakkia toisella luokalla olevan A:n isoveljen kanssa (oli kuulemma koulussa oppinut) ja yritti viritellä leikkiä englantia huomattavasti aremmin puhuvan pojan kanssa. Iso-O ja A jatkoivat siitä, mihin olivat päivällä jääneet, ja Pikku-O tutki kaikkea ja osallistui milloin mihinkin aktiviteettiin. Itse pääsin istumaan mukavasti ruokapöydän ääreen edessäni kupillinen hyvää kiinalaista teetä. Jäi oikein hyvä mieli. Playdate-tie on nyt avattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.