lauantai 3. lokakuuta 2009

Kohti juhlapäivää

Syntymäpäivät ovat pienille tärkeitä päiviä. Niitä odotetaan ja valmistellaan jo pitkään etukäteen. Samalla ollaan tietoisia siitä, että jollain muulla on juhlat ennen omia, mikä aiheuttaa jos ei kateutta, niin ainakin pientä harmistumista. E ja Iso-O ovat syntymäpäivänsä jo juhlineet; tälle vuodelle oli edessä vain T:n ja Pikku-O:n juhlat - niiden kahden, joille nämä juhlat kaikkein vähiten merkitsevät. Muiden innokkuutta se ei kuitenkaan vähentänyt. Piirustuksia ja kortteja on syntynyt isille aiemminkin, mutta nyt oli aika panostaa. E teki syntymäpäivähatun ja dinosauruskortin, Iso-O:n kortissa oli ystävällinen lepakko, kukkatyttö ja omenapuu. "Onnea isi! T: Iso-O"-teksti syntyi ilman apua. E:n kortissa oli "kaikki suomalaiset aakkoset". Spiderman-hahmon silmänrei'istä näkyivät takanaolevat A ja B. Omalta osaltani valmistautuminen alkoi kauppareissulla perjantaina. Iso-O:n preschooliin viennin jälkeen pyöräilin Pikku-O:n kanssa kotiin kysyen:"Jaksetaanko lähteä rattaiden kanssa kauppaan?" Vastauksena oli vakio:"Joo", joten lähdimme matkaan. Lastatessani kauppakasseja rattaiden eri osiin tuli eräs nainen ihmettelemään osoittaen jalkatilaa:"Onko tuo oikein tarkoitettu kassille?" Pikku-O istui rattaissa rauhallisena jalat ristissä hymyillen tädille.

T toivoi lahjakseen perhepäivän. Sellainen oli todella tarjolla. Pikku-O heräsi ennen kuutta, E puoli seitsemältä ja Iso-O liittyi iloiseen porukkaan pian seitsemän jälkeen. Unenlahjat ovat T:lla aina aamupäivisin kohdallaan, joten herätys hänen kohdallaan onnistui olemaan vasta kymmeneltä. Rivissä isin sängyn vieressä ensin englanniksi ja sitten suomeksi (lasten valitsema järjestys) laulettu onnittelulaulu tuskin jätti sankaria kylmäksi. Aamupala syötiin yhdessä, ja Iso-O jäi jälleen kerran jatkamaan puuronsyöntiään muiden jo noustua pöydästä. Pikku-O:n nukkuessa päiväuniaan uunissa valmistuivat perätysten omenapiirakka ja uuniperunat. T grillasi pihvit kaatosateessa ulkona todeten, että "taisi olla tämän kauden viimeinen grillaus". Ruokapöydässä Pikku-O söi haarukan sijaan käsilläään aiheuttaen melkoisen sotkun, ja latisti hieman päivänsankarin ruokailunautintoa. Ruoan jälkeen E ja Iso-O puuhasivat yläkerran tietokoneella lasten nettipelejä ja -tehtäviä, ja me saimme katsoa T:n ranskantehtäviin kuuluvan elokuvan (Delicatessen). Aika hassu elokuva, suosittelen oudoista elokuvista tykkääville. Pikku-O touhusi ympäriinsä, mutta istui myös pitkän tovin sylissä elokuvaa katsoen ja ajoittain jollekin siinä nauraen. Olisipa kiva tietää, mitä pienessä päässä kulloinkin liikkuu.

Juhlat on nyt juhlittu. T lähtee huomenna päiväreissulle New Yorkiin meidän jäädessä kotitontuiksi. Tätä päivää lukuunottamatta on ollut ihanan kirpeitä ja kauniita alkusyksyn kelejä. Yhden näistä upeista keleistä saimme Pikku-O:n kanssa hyödynnettyä torstaina Harvard Medical Schoolin kampukseen ja sieltä aina Red Sox-joukkueen kotikentän Fenway Parkin luokse kävelemällä. Toivottavasti keli suosii huomennakin, jotta pääsisimme pienten pursuavaa energiaa mukavasti ulos purkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.