maanantai 27. joulukuuta 2010

Lumimyrskyn reunamilla

Lunta on viimein tullut oikein mukavasti. Muiden mielestä varmasti liikaa, sillä lentokenttiä on jouduttu sulkemaan, tuhansia lentoja perumaan, junat eivät kulje, eikä kaupungin kaduille ole lupa parkkeerata. Yhdysvaltain itärannikko on ollut talvimyrskyn kourissa Tapaninpäivästä (joka muuten ei ole mikään juhlapäivä täällä) lähtien. New Yorkin kaduillakin näyttää uutiskuvien perusteella aikalailla toisenlaiselta kuin vielä viime viikon lopulla.

Olemme viettäneet kotijoulua. Lapset kaivoivat hetken lumitunnelia takapihalla, mutta muuten olemme lähinnä linnoittautuneet sisälle tuulen puhaltaessa melkoisella voimalla. Itselle linnoittautuminen sopisi mainiosti, mutta pikkuväeltä meinaa tekeminen loppua, mikä kostautuu tarpeettomana levottomuutena ja riitoina. Lastenohjelmien katsomisessakin olemme ajautuneet tilanteeseen, jossa ikäerot näkyvät ja toiveet eivät oikein kohtaa. E jo katsoisi mielellään selvästi vanhemmille tarkoitettuja ohjelmia, kun taas Pikku-O:lle hyvin riittäisi Curious George ja muut vastaavat hyväntahtoiset ja opetukselliset ohjelmat.

Lumimyrskyn pitäisi olla hiipumassa tämän päivän aikana. Silmät kiiluen olemme kartoittaneet kertyneitä lumimääriä White Mountains-alueella. Onneksi T ehti huolehtia autoomme talvirenkaat. Voi olla, että niiden pitävyyttä täytyy lähteä testaamaan laskettelukamat kattoboksiin pakattuina. Loma jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.