perjantai 8. kesäkuuta 2012

USMLE - lyhyt oppimäärä

Pääsin läpi viimeisestä USMLE (United States Medical Licensing Examination)-tentistä, ja olen siten varmistanut, että mikään USMLE-tenteistä (Step 1, Step 2 CK, Step 2 CS ja Step 3) ei koske minua enää koskaan. Näin tosin luulivat jo 90-luvulla silloiset kaksi tenttiä ja englannin kielikokeen suorittaneet tutkijalääkärit, joille viime vuosina on selvinnyt, että eipä riitäkään, vaan aiemmin suoritettujen lisäksi sekä Step 2 CS että Step 3 pitää suorittaa, mikäli haluaa lääkärioikeutensa Yhdysvalloissa säilyttää. Ei ihan helppo nakki sellaiselle, jolla valmistumisesta on vieläkin kauemmin kuin minulla. Mutta, minä elän nyt nykykäsityksen mukaan ja iloitsen saavutuksestani.

Koska tenttien tekemiseen on liittynyt aika paljon muutakin kuin lukemista, päätin koota kaikki vähänkin asiaan liittyvät postaukseni vuosien varrelta yhden otsikon alle ensisijaisesti palvelemaan itseäni, mutta myös helpottamaan sellaisen henkilön polkua, joka tähän hulluuteen mukaan päättää lähteä. En ole ollut ollenkaan johdonmukainen postausteni kanssa, joten osasta joutuu vähän tietoa etsimään perhekuulumisten seasta. Jaottelin postaukset ajalliseen ja toisaalta temaattiseen järjestykseen.


1. Ennen tenttejä
- Paperisota

2. Step 1-tentti
- Valmistautumisen alkuhetket
- Tentti lähestyy
- Tenttipäivä
- Tulosten saapuminen

3. Step 2 CK
- Tenttipäivä

4. Step 2 CS
- Valmistautuminen
- Tenttipäivä

5. Yksi virstanpylväs
- Osittaislaillistus - ECFMG Certification

6. Step 3
- Tenttipäivät

7. Haku erikoistumisohjelmiin:
- Paperisota erikoistumisohjelmiin haettaessa sekä pieni ongelma yhden liitteen kanssa
- Haastattelu North Shoressa
- Haastattelu Worcesterin Neurologialla
- Haastattelu Worcesterin Sisätaudeilla
- Match

8. Ennen erikoistumisohjelman alkua:
- Paperinpyörityksen alkaminen
- Paperisota jatkuu
- Ja jatkuu

Viisumityypin vaihtamisen vuoksi tein edelleen jatkuvan reissun Suomeen. Palaan tähän myöhemmin. Erikoistumisohjelma alkaa heinäkuun alussa ja sen etenemistä on mahdollista seurata muiden kuulumistemme ohella tässä samassa osoitteessa. Iloista lomaa/lomanodotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.