torstai 24. kesäkuuta 2010

Toinen rappunen (Step 2CK)

Voihan lehmänhenkäys! Hellelukemat ukkoskuuroilla maustettuina eivät saa oloa kovin raikkaaksi ja virkistäytyneeksi. Sitä virkeyttä olisin taas tarvinnut tentin toista osiota läpi tarpoessani.

Prometric-testikeskuksessa oli tänään huomattavasti enemmän porukkaa kuin edellisellä kerralla, ja suurin osa oli tekemässä nimenomaan jotain USMLE-tenteistä (Step 1, Step 2CK tai Step 3). Oli hauska huomata, että ko. tentteihin osallistujat näyttivät ihan yhtä pöllämystyneiltä kuin itsekin, ja että en edes ollut kaikkein vanhin. Oli siellä toki muutama selvästi nuoremmankin oloinen - yhdellä Step 1-tenttijällä oli kertauskirja alleviivattu monenvärisin merkinnöin.

Step 2CK koostui kahdeksasta tunnin mittaisesta sessiosta, joista jokaisessa oli 44 kysymystä (yhteensä 352). Aikaa yhteen kysymykseen oli siis enemmän (ruhtinaalliset 82 sekuntia) kuin edellisessä tentissä (75 s), mutta tiukkaa teki. Viimeisessä sessiossa alkoi pään sisällä jo surista siihen malliin, että tuntui kuin samaa kysyttäisiin aina uudelleen ja uudelleen. Ihan väärässä en ollut, sillä jälkikäteen ymmärsin, että kysymysten potilastapausten samankaltaisuudet eivät olleet sattumaa; niitä on mahdotonta jakaa eteenpäin, kun potilas oli joko 87-v nainen, 72-v mies, 57-v mies, 42-v nainen, 17-v nuori, 4-vuotias lapsi tai 2 viikkoinen vauva.

Tentti on nyt ohi. Kirjat on palautettu kirjastoon. Sieltä ne haetaan takaisin, jos arvaukset eivät tänään osuneet kohdilleen. Jos ne taas osuivat, on seuraavana vuorossa Massachusettsin ajoluvan hakeminen, sillä menetin tänään vuoden maassa oltuani oikeuden ajaa Suomen kortilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.