keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Tyyntä myrskyn edellä

T:n puhelimeen tuli eilen illalla automaattinen soitto, jossa ilmoitettiin koulujen sulkevan ovensa tänään keskiviikkona jo puolilta päivin saapuvan lumimyrskyn vuoksi. Jälkikäteen ilmaantui sama ilmoitus sähköpostiimme. Pääsemme vihdoin kokemaan koulun sulkeutumiseen vaikuttavan sääilmiön.

Aamusta oli jo hieman pilveä sinisen taivaan peittona, mutta aivan kuivana pääsivät T ja E kouluilleen sekä Iso-O preschoolilleen juhlimaan ystävänpäivää. Tämä sydänten päivä on toki oikeasti vasta 14. helmikuuta kuten Suomessakin, mutta sitä haluttiin juhlia oikein suurimuotoisesti jo aiemmin. Koko helmikuun alun ajan Iso-O on valmistellut mitä vaaleanpunaisempia ja kimaltavampia ystävänpäiväyllätyksiä kavereilleen ja meille. Saimme ohjeen huolehtia ystävänpäiväyllätykset kaikille ryhmän lapsille (14), joten askarreltavaa on riittänyt.

Iso-O:n jäätyä juhlimaan lähdimme Pikku-O:n kanssa lähikauppaamme täydennysostoksille. Parkkipaikka oli täynnä autoja, mutta pyörälle löytyi helposti paikka. Saimme viimeisen ostoskärryn. Kauppa oli pullollaan ihmisiä, mutta kaikki olivat mitä parhaimmalla ja kohteliaimmalla tuulella. (Huomaan alkavani sopeutua "amerikkalaisuuteen"; alan suorastaan nauttia tästä jatkuvasta positiivisuudesta). Jono kassalle oli kymmeniä metrejä pitkä. Yksi kaupanmyyjistä tarjosi tuoreita, kaupassa juuri paistettuja mustikkamuffinseja ja valitti sitä, että henkilökunnan määrä oli alimitoitettu normaalin keskiviikkoaamupäivän tasolle. Saimme kuitenkin kaiken haluamamme, eikä aikaa loppujen lopuksi mennyt tavanomaista enempää.

Haimme Iso-O:n viisitoista minuuttia ennen puoltapäivää. Reppu tuli täyteen ystävänpäiväyllätyksiä kavereilta sekä opettajilta (jotka itse unohdimme korttilistaltamme - Iso-O on paraikaa korjaamassa tilannetta). E ei joutunut kauan meitä odottamaan. Ajoimme yhdessä kotiin pienessä, alkavassa lumisateessa.

Olemmeko jotenkin valmistautuneet lumimyrskyyn? Emme oikeastaan, sillä suhtaudumme epäilevän ylimielisesti koko "myrsky"-määritelmään. Saa nähdä, kuinka syvälle lumeen yön aikana hautaudumme. Huomisaamuna mahdollisen sähkö-, vesi-, ja lämmityskaasukatkon aikaan ei ehkä ole se oikein hetki todeta, olin oikeassa, mitään myrskyä ei tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.