tiistai 18. elokuuta 2009

Helleaalto koettelee

Viimeiset päivät olemme vihdoin päässeet 'nauttimaan' oikeasta helteestä. Ilmeisesti helleraja on täällä 90 Fahrenheitiä (=32.2 Celsiusta), koska vasta nyt säätiedotuksissa puhutaan lämpöaallosta. Harmillisesti tämä vaikuttaa osaltamme siihen, ettei oikein tee mieli mennä minnekään. Onneksi ilmastointi on niin yleistä rakennuksissa ja kulkuvälineissä, että edes hetken vaatteet eivät ole liimaantuneet kiinni kehoon.

Hellettä uhmaten olemme kuitenkin olleet liikkeellä. Perjantai-iltana kävin yksinäni katsomassa ulkoilmaelokuvan (MammaMia) Charles River:in rantamilla olevalla Esplanadella. Paikasta riemastuneena raahasin perheen mukaan sunnuntaina, kun Esplanadella oli Bostonin intialaisten itsenäisyyspäiväjuhlat. Juhlat ja paikka eivät saaneet varauksetonta innostusta aikaiseksi kärsiessämme liiallisesta lämmöstä, mutta käteen jäi pieni Intian lippu ja tutustuminen uusiin paikkoihin Bostonissa kävellessämme ensin Arlingtonin pysäkiltä upeaa Boston Common-puiston länsireunaa kohti Esplanadea ja jälleen Esplanadelta kohti Copleyn pysäkkiä ja läheistä Trinity Church:iä.

Helteessä olemme myös retkeilleet pyörillä - vihdoin koko porukalla. Perjantaina kävimme T:n blogikirjoituksessaan kertomalla kentällä pyörinemme, ja eilen maanantaina kirjastolla. On hämmentävää, että Iso-O hallitsee pyöränsä niin hyvin. Voisi kuvitella, että homma karkaa lapasesta viimeistään mäkeä alas mentäessä, mutta eipä karkaa. Onhan sitä tietenkin kokoajan pieni huoli päällä molemmista pikkupyöräilijöistämme, mutta sille huolelle ei taida loppua olla luvassa lähiaikoina muutenkaan.

Helleaalto loppunee lähipäivinä, ja pääsemme vähän siedettävimpiin lämpötiloihin? Jäämme seuraavaksi odottamaan, tavoittaako Hurrikaani Bill New Englannin vai meneekö ohi. Ennustukset ovat vielä kovin epätarkkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.