keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Last but not least - Milfordin kardiologia

Olen saanut internship-vuoden päätökseen. Viimeiset pari viikkoa - tai oikeammin 6 päivää - kuluivat Milfordin aluesairaalan kardiologialla, jossa sydänlääkärit vuorollaan vastaavat konsultaatioista ja toimenpiteista. Pieneen sairaalaan perustettiin 5 vuotta sitten toimenpideyksikkö, jossa lääkärit voivat suorittaa mm. sepelvaltimokatetrisaation, tahdistimienvaihdot ja rytminsiirrot. Sydänultraääni (Echo), rasitus-EKG ym ovat onnistuneet aiemminkin. Kaikkiin näihin sain päivieni aikana osallistua.

Työpäiväni alkoivat n. klo 9.15 liikenteestä riippuen, ja päättyivat klo 14-15.30. Paikalla kuului olla ma-to, ja kun kaksi vapaapäivääni oli säästynyt aivan loppumetreille, kutistui viimeinen viikkoni kaksipäiväiseksi. Lyhyesta jaksosta huolimatta opin/muistutin jälleen mieleeni monta sydäntauteihin liittyvää yksityiskohtaa ja pääsin näkemään kaikki mahdolliset toimenpiteet aivan lähietäisyydeltä. Tein päivittäin muutaman konsultaation, jotka kardiologin kanssa kävimme läpi suunnitelman justeeramiseksi. Tyypillisiä konsultaatioaiheita olivat rintakipu, koholla oleva troponiini, sydämenvajaatoiminta ja tajunnanmenetys. Suurimmalle osalle tehtiin vähintään sydämenultraääni, mutta moni eteni katetrisaatioon saakka ja ainakin yksi lähetettiin katetri sisällään UMASS-sairaalaan stentinasennusta varten.

Erittäin onnistunut valinta internship-vuoden päätteeksi. Olo on nyt lähinnä pöllämystynyt, eikä kaikkein vähiten ulkona väijyvän paahtavan kosteuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.