perjantai 13. toukokuuta 2011

Esilläoloa ja sen harjoittelua

Newtonin kaupunginjohtaja Setti Warren ilmoitti virallisesti lähtevänsä mukaan senaattorikilpaan. Ted Kennedy:lta, JFK:n veljeltä, elokuussa 2009 vapautunut pitkäaikainen paikka Senaatissa meni puolivahingossa republikaaliedustaja Scott Brown:ille, ja nyt demokraatit yrittävät korjata tilanteen. Kaikki eivät ole riemuissaan Warrenin ilmoituksesta. Hänet valittiin kaupunkimme johtajaksi alle kaksi vuotta sitten, ja osa kannattajista tuntee tulleensa petetyiksi. Pääsemme oikein aitiopaikalta näkemään, kuinka kaupungin johtaminen ja senaattoriehdokkuus onnistuvat tältä kahden pienen lapsen isältä. Ehdokkaan kun on oltava jatkuvasti näkyvillä ympäri osavaltiota.

Näkyvyyttä on harjoitellut myös E. Muutamana iltana hän on kävellyt itseään hauskalla tavalla keikuttaen, kasvoillaan ylväs ilme, ja sanonut:"I am practicing to be famous". Aivan naurattaa vieläkin, kun muistelen, miltä hän näytti. E:n haaveena on ollut saada kuvansa Newton Tab-paikallislehteen niin kauan kun hän on tiennyt lehden olemassaolosta. Saa nähdä, mitä tulemme vielä hänen kohdallaan näkemään.

Iso-O ei ole niin innokas esiintyjä kuin E, mutta nautti silminnähden siitä, kun T:n kanssa molemmat menimme hänen luokkaansa torstaiaamuna pelaamaan matematiikkapelejä ("Math Morning"). Iso-O toimi opettajanamme kiertäessämme muiden vanhempien tapaan erilaisia pelipisteitä. Iso-O:n tehtävä oli selittää kunkin pelin idea, minkä jälkeen pelasimme. Kesken pelihetken kuulimme rehtorin aamukuulutuksen, ja sen lopuksi yhteen ääneen lausutun lippuvalan. Kansallislaulu laulettiin opettajan johdolla kuulutuksen jälkeen. Olin ihmetyksestä silmät pyöreänä ja sisäisesti huvittunut seuratessani, kuinka meidän kuusivuotiaamme lausui muiden mukana valan ja laulaa luikautti laulun päälle. Kyllähän ne oppii, kun joka aamu harjoittelee.

Ihana englanninkurssini loppui maanantaina ja harmillisesti jouduin sieltä lähtemään aivan alkumetreillä, kun lähes samanaikaisesti oli Boston Stroke Societyn kokous. Sinnekin toki halusin mennä, sillä on hauskaa tavata henkilökohtaisesti ihmisiä, joiden nimet ovat tuttuja artikkeleista ja muista yhteyksistä. Samalla tapasin monia ulkomaalaistaustaisia lääkäritutkijoita, joista kaikilla tuntui olevan jokin vaihe USMLE-testikokonaisuudessa menossa. Sainkin loistavia vinkkejä näiltä samojen asioiden kanssa kamppailevilta kolleegoiltani. Esiintymistilannehan se tavallaan on edessä minullakin: "Good morning, Mr. Johnson. I am doctor JH. Nice to meet you! I would like to ask you a few questions and then examine you, if that's ok for you. First, let me drape you. So, what brings you in today?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.