sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Lumipäivät alkavat riittää

Lunta vastaan minulla ei ole mitään. Se saa maiseman näyttämään kauniilta, talviurheilulajit onnistuvat hienosti ja pimeyskään ei ole niin päällekäyvä. Mutta "lumipäivät" saisivat jo riittää. Bostonin koulut ovat olleet jo neljänä päivänä kiinni vuodenvaihteen jälkeen ja oman pikkukaupunkimme Newtoninkin kolmena. Asian tekee hankalaksi se, että työpaikat eivät suinkaan ole olleet kaikkina samoina päivinä kiinni - ainoastaan ensimmäisenä - ja työssäkäyvien vanhempien stressi kasvaa. Koska kaikki hoitopaikatkin ovat kiinni, ovat seudun vanhemmat joutuneet melkoisen koville yrittäessään järjestää korvaavaa toimintaa vapaapäiviään viettäville lapsilleen. Ilmastonmuutoksen edetessä, ja lumimyrskyjen ja lumisateiden entisestään lisäännyttyä, on varmasti pakko miettiä uudelleen koulujen sulkemisperusteita. Tai niin ainakin toivon.

Vietimme "lumipäivää" jälleen torstaina. Edellisenä yönä satoi yli jalan verran lunta ((>30cm), kokonaiskertymä Bostonin seudulle on 60.3 tuumaa (153cm), mikä on 38.3 tuumaa yli normaalin), joten lumitöitä piti jälleen urakalla tehdä. Meillä työhön meni kolme tuntia, lapioivilla naapureillamme vieläkin kauemmin. Mutta. Torstaina, jolloin koulut olivat kiinni, oli mitä kaunein kevättalven päivä. Tuntui enemmän kuin hölmöltä jäädä kotiin (Pikku-O:n sairastamisen vuoksi vapaapäivä toki tuli tarpeeseen).

Pyöräily alkaa olla liian epämiellyttävää lumikertymän vuoksi. Pelkkä lumi ei haittaisi, mutta teille kylvetään niin suuri määrä suolaa, että pyörä ja vaatteet ovat alkaneet siitä kärsiä. Suussa maistuu suolalta. Olen jo viikon verran mennyt metrolla töihin, ja aion ostaa kuukausikortin helmikuuksi. Tuntuu luopiolta, mutta rajansa kaikella. Lapset kyllä kulkevat edelleen pyörillä kouluun, mutta täytyy tunnustaa, että aika haastavaa se on. Kävelyyn menisi liikaa aikaa ja autolla meneminen on ruuhkan vuoksi vähintään yhtä vaikeaa. Joten jatkamme näin. Vaikka mahdottomaksi pyöräily menee lapsillakin, jos lunta vielä lisää kertyy, sillä kävelytiet ovat jo nyt isoilta osin ummessa.

Ennenkuin tämä kertynyt lumi on sulanut, toivon vähälumista helmikuuta. Lumipäivät alkavat riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.