sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Juhlaa ja rauhaiseloa

Launtaiaamuun siirtyneen siivouksen jälkeen lähdin pahantuulisen ja epämotivoituneen kolmikon kanssa E:n ja Iso-O:n koululle, jossa oli aiemmin viikolla tehtyjen perhepostereiden "Scavenger Hunt". Jokainen perhe sai käteensä 12-kohtaisen lapun, jonka vihjeiden perusteella piti löytää postereista vastaukset. E innostui selvitystyöstä ja löysimme lähes kaikki kohtuullisen kivuttomasti. Iso-O sen sijaan käveli perässä mököttäen ja Pikku-O ehdotti poislähtemistä tasaisin väliajoin. Ainoa asia, mikä kiinnosti kahta pienintä, oli koulun aulassa sijainneet isot teemoittain kootut tavarakorit, joiden voittamiseksi voi ostaa arpoja (PTO kerää rahaa). Arpajaisten olemus ei aivan auennut Iso-O:lle, vaan hän kertoi "haluavansa" koreista kolme, eikä Pikku-O:lle:"Tämä, ko-i, meiän, auto". Vaikka tunnelma oli kohtuullisen lattea, tuntui jälkikäteen kuitenkin hyvältä, että lähdimme. Saimme oman posterimme mukaamme, ja se on nyt lastenhuoneen seinällä Iso-O:n toivomalla paikalla.

T oli reissumme aikana valmistellut illallista. Pian viiden jälkeen meille saapuivat F ja D, G ja A sekä hieman myöhemmin T. Vaikka söimme hyvin (alkuruoaksi oli kylmää avokadokeittoa pinnallaan jättikatkarapuja, armenialaista leipää ja T:n tekemää dippikastiketta, pääruoaksi uuniperunoita, kookos-lihapataa, tuorepinaattia sekä hyvää salaattia ja jälkiruoaksi bostonkakkua ja suklaatuulihattuja), on tämä sunnuntaipäivä mennyt rauhaiselon merkeissä. Ei ole kestokyky enää samaa luokkaa illanviettojen suhteen kuin nuorena opiskelijatyttösenä. Meillä oli oikein hauskaa ja lapset menivät joukon jatkona hienosti, kun heille oli tarpeeksi järjestetty omaa ohjelmaa.

Rauhaiselosta huolimatta en halunnut hukata upeaa pakkaspäivää ja lasten avustuksella sain itsestäni irti kaikkien mattojen raahaamisen ulos hankeen. Koska osa matoista on tosi isoja (esimerkiksi olohuoneen matto on 10' x 8' eli 3m x 2,5m), oli niissä vähän raahattavaakin. Lapset hyppivät ja pomppivat innokkaasti mattojen päällä, joten viimeisimmätkin pölypunkit on nyt toivottavasti saatu nitistettyä. Kylmät päivät jatkuvat ainakin alkuviikon ajan, mutta sitten taas menee ainakin käväisemään plussalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.