sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Touhukas viikonloppu - muttei liian

Viikonloppu alkoi, kun E pukeutui merirosvoksi ja lähti luokkakaverinsa 8-vuotissyntymäpäiville. Luvassa oli luiden etsintää ja muuta jännittävää. Sisarukset jo nukkuivat, kun kotiin saapui innostunut juhlija mukanaan täkäläisittäin tyypillinen vastalahja sankarilta. E sai 20 Harry Potter-aiheista Silly Bandzia, kurpitsalegoja sekä pimeässä hohtavan taikasauvan.

Näistä Harry Potter-aiheisista SillyBanzeista, yhdistettynä jo aiemmin saatuihin kuminauhoihin syntyi Iso-O:n kannustamana pitkä englanninkielinen tarina. Tarinassa ritari seikkaili metsässä ja lumotussa linnassa löytäen erilaisia vihjeitä ja nähden mitä moninaisimpia eläimiä matkansa varrella. Kummallista oli kuunnella, miten täydellistä kieltä lapsi voi osata vain altistumalla - toki hyvin intensiivisesti - uudelle kielelle. Ollapa itsellä samanlainen kyky (*harmittelee tankerokieltään ja kömpelyyttään*)!

Myös Iso-O:lla oli tiedossa jotain kivaa. Preschoolkaveri Nick oli pyytänyt isältään mahdollisuutta tavata Iso-O:ta playdate:llä, ja sellaiset oli sitten syytä järjestää. Nickin isä soitti keskiviikkona, ja hankalan aikataulujen sovittamisen jälkeen päädyimme tapaamaan läheisessä "hiekkapuistossamme" (lasten antama termi) Hyde Parkissa lauantai-iltapäivänä. Paikalla oli yllättäen jonkinlaiset Halloween-juhlat, joten puisto oli täynnä erilaisiin asuihin pukeutuneita lapsia. Iso-O ja Nick olivat mielissään jälleennäkemisestään, ja veljetkin löysivät tekemistä sekä keskenään että juhlissa olleiden kavereiden kanssa. Itsellänikin oli oikein viihdyttävää, kun pääsin lähes parin tunnin ajan keskustelemaan Nickin isän kanssa Yhdysvaltain politiikasta ym. mieltä pitkään askarruttaneesta asiasta tähän maahan liittyen. Keskustelun teki erityisen mielenkiintoiseksi se, että kyseessä oli republikaani (nykyhallinnon vastustaja), kun elämme vahvasti demokraattisella, uudistusmielisellä ja sivistyneellä alueella. Keskusteluun mahtui toki keveämpiäkin aiheita, ja sain upean tiivistelmän siitä, mitä kaikkea ulkomaalaisen olisi hyvä Yhdysvalloissa ollessaan nähdä. Road Trip:ia odotellessa..

Sunnuntailounaalle lähdimme eteläafrikkalaisten ystäviemme uuteen kotiin. T teki mukaanvietäväksi maistuvan salaatin, ja isäntäväkemme huolehti muusta. Söimme hyvää kanapastaa sekä eteläafrikkalaisia leivonnaisia ja jäätelöä. Lapsetkin söivät mukavasti, ja erityisesti jälkiruoka upposi hyväksyvän muminan säestämänä.

Nyt tuntuisi hyvältä määrältä touhua vapaaviikonlopuksi. Illasta kuitenkin olisi vielä Iso-O:n luokan 'Parent Social'. Saa nähdä, jaksanko lähteä. Huomenna alkaa taas arki. Ja se arki pitää sisällään myös sen todellisuuden, että teimme loppuviikosta toimeksiannon lakimiehellemme - kiitos käsittämättömän huonon tuurimme talokauppaan liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.