maanantai 11. lokakuuta 2010

Pitkä viikonloppu - Columbus Day

Työssäkävijän näkövinkkelistä kansalliset juhlapäivät nousevat ihan toiseen arvoon kuin aiemmin. Onpa kiva, että Kolumbus tuli aikoinaan reissanneeksi meren yli - saimme ylimääräisen vapaapäivän. Mukavaa on myös se, että suurin osa täkäläisistä juhlapäivistä on sijoitettu maanantaihin, eikä keskelle viikkoa; hyötykin on suurempi, kun lepoa on tarjolla pidempään.

T osallistui perjantai-iltana ja lauantaina Heidegger-seminaariin, ja opiskeli perhe-elämän puitteissa muinakin päivinä. Perhe-elämä keskittyi mitä suurimmassa määrin kotiin. Sain lunastaa monta lupausta; lauantaina paistettiin pinaattilettuja, sunnuntaina lapset maalasivat vesiväreillä keittiönpöydän ääressä, ruoaksi oli E:n toivomuksesta ravioleja lime-valkoviini-kastikkeessa ja netissä piti pitkästä aikaa päästä pbskids.org-sivuille. Kelit ovat suosineet vaatteiden kuivattamista pihalla, ja pesukone onkin pyörinyt tehokkaasti. Tai no, tehokkaastihan tuo meidän pesukonehirvityksemme ei pyöri, mutta vaatteita se on suuressa vesimäärässään lillutellut, minkä on tehottomuudeltaan ehtinyt.

Pikku-O viritteli syksyn toista flunssaansa jo ke-to välisenä yönä, mutta on sinnitellyt normaalimeiningissä mukana aina tähän Kolumbuksen juhlapäivään saakka. Sunnuntaina hän oli vielä joukon jatkona pihalla yli viisi tuntia osallistuen kaikkeen hyvin aktiivisesti. Tänään tämä aktiivisuus kostautui, kuume nousi korkeaksi, ja nyt pieni on jo nukkumassa. Onni onnettomuudessa, että Pikku-O:lla on muutenkin ylimääräinen vapaapäivä huomenna, joten jokatapauksessa olimme varautuneet hänen kotipäiväänsä. Toivottavasti tilanne pysyy hallinnassa, ja keskiviikkona omaan kouluunsa lähtee jo tervehtynyt pieni poika.

Kun E ja T kävivät jalkapalloilemassa, Iso-O piirsi vaatehuoneen lattialla Pikku-O:n nukkuessa heidän yhteisessä huoneessaan. E:n ja Iso-O:n lunch box:it ja pullot on täytetty huomista koulupäivää varten. Jos kelit pysyvät hyvinä, pääsee E After School-ryhmänsä kanssa poimimaan omenoita läheiselle hedelmätilalle. 'Apple Picking' on yleinen huvi tällä seudulla näihin aikoihin; hauskaa, että E:lla on mahdollisuus päästä siihen itse osallistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.