lauantai 15. syyskuuta 2012

Kasviksia ja kurkistuksia

E oli todella mielissään. Kun After School Program:in 4.-5.-luokkalaisten ryhmä teki iltapäiväretken paikalliselle torille, keskittyi hän keräilemään erilaisia kasviksia muiden ostaessa keksejä ja jäätelöä. Kotiin hän kantoi ison salaattikerän, tuoresipulinipun, nektariinejä ja papuja. Kuulostaa hieman oudolta, mutta E on aivan pienestä pojasta lähtien tykännyt kasviksista. Retki oli tehnyt kävellen, mistä plussaa valvojille - kävelyä tuli yhteensä yli kolme kilometriä.

Iso-O:n läksyepisodi ei selvinnyt ilman T:n avustusta. Opettaja oli hieman ihmeissään T:n kysyessä asiasta, sillä säännölliset läksyt toisella luokalla alkavat vasta lokakuun alusta. Iso-O oli ilmeisesti ollut niin omissa ajatuksissaan ja säikähtänyt, kun ei löytänyt läksymonistetta repustaan, ettei osannut kertoa, oliko läksyjä vai ei - ja keksi sitten aiemmin mainitun tarinan opettajan unohtamisesta. Hassu tyttö.

Pikku-O:lla oli eilen ensimmäinen päivä, jolloin hän preschool-päivästään kertoessaan mainitsi päivän olleen "hyvän". Jee. Mikään ei tosin ollut toisin, joten taisi olla jonkinlaisesta vitsistä kyse aiemmin. E:a kaverinsa luota playdate:iltä myöhemmin kävellen hakiessamme tapasimme tytön Pikku-O:n ryhmästä - reippaasti hän tervehti heti tämän huomatessaan. Vaikuttaa siltä, että välit muihin lapsiin ainakin ovat kunnossa.

Perjantai-illasta kävimme T:n filosofianlaitoksen illanvietossa koko porukalla. Edellisellä kerralla pari vuotta sitten olimme ainoa perhe - nyt useilla oli lapsia mukanaan. Oma osallistumisemme jäi melko lyhyeksi, sillä alkuun jouduimme tekemään uuden reissun kotiin T:n unohdettua Espanjaan vuodeksi lähtevän Garyn tuliaispullon matkasta, ja heti syömisen jälkeen oli jo kiire pudottaa T lastemme kavereiden perheen kotiin miesteniltaa viettämään. Juhlasta lähtiessämme Pikku-O järjesti pienen episodin yrittämällä kurkistaa erään T:n ystävän hameen alle. Melkoinen vilpertti. Viikon väsymys purkaantui T:n astuttua ulos autosta - Pikku-O itki valtoimenaan koko matkan kotiin ja vielä kotonakin palasi asiaan:"Minä niin tykkään isistä!"

Lapset saavat nyt viettää rauhaisan kotiviikonlopun. Maanantaina E:lla ja Iso-O:lla on ylimääräinen vapaa juutalaisten Rosh Hashanah-juhlan vuoksi, mikä aiheuttaa pientä säätämistä T:n päivän ohjelmaan. T:lla ja Pikku-O:lla kun ei ole vapaata Boston Collegen katolisen taustan vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.