lauantai 19. helmikuuta 2011

Talviloman alkuhetket

Ensimmäisen alahampaansa viikolla koulussa pudottanut ja samalla harmikseen hukannut Iso-O on pahalla tuulella. "Miksi sinä et koskaan anna minun katsoa, mitä minä haluan?" Kolmikko on aamusta katsonut lastenohjelmia, joiden valintaan en mitenkään ole osallistunut. Tämän tosiseikan esiintuominen ei yhtään parantanut tilannetta. "Mitä heitän tämän veden lattialle, jos sinä et anna minun katsoa sitä ohjelmaa?"

Loman alkaminen on lapsille varmasti eduksi. Perjantai-iltana koulun jälkeen juhlistimme sitä syömällä hieman tavallista arki-iltaa paremmin (pihviä, perunamuusia, kermaviilikastiketta ja salaattia, ja punaviiniä aikuisille). E näytti saamaansa Principal's Superstaria, joka tällä kertaa irtosi Social Studies-puolelta: "E was a very enthusiastic presenter when he taught the class about Cassava, his food from Ghana" (E:n luokassa opiskellaan nyt Ghanaa; E oli saanut tehtäväkseen esitellä edellämainitun ruokalajin).

Lunch boxit ja pullot on pestyinä laitettu hyllyyn ikäänkuin korostamaan sitä lisäaikaa, joka iltoihin on nyt tarjolla. Muutoinhan lisäaikaa ei meille iäkkäämmille ole lainkaan odotettavissa - päinvastoin. T:lla ei ole lomaa, ja minullakin on vapaata vain maanantaina, jolloin on President's Day George Washingtonin syntymäpäivän kunniaksi, joten melkoinen aikataulupalapeli on rakenteilla. Mutta tärkeintä on, että pienillä on mahdollisuus hieman hengähtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.