torstai 10. syyskuuta 2009

Preschool

"On se vaan melkoinen juttu, että minä olen menossa priiskuuliin", toitotti Iso-O viime päivinä moneen kertaan sävy kateellisuutta äänessään, kun huomiomme on mennyt E:n koulunaloitukseen liittyviin asioihin. Preschool (eli esikoulu) on kuitenkin käytännössä kuin Suomen päiväkoti sillä erotuksella, että päivät ovat lyhyempiä (klo 9-12) ja huomattavasti kalliimpia. Syksyisin alkavaan preschool:iin mennään, kun ikää on 2v9kk tai enemmän kulloisenkin vuoden elokuun loppuun mennessä. Tästä seuraa ensi vuonna se, että Pikku-O, joka on tuolloin 2v8kk ei - ainakaan virallisesti - ole preschool-kelpoinen, millä on suuri merkitys kustannusten suhteen (pienempien hoito kun on vielä kalliimpaa). Kouluun taas mennään sinä syksynä, kun 5v on elokuun loppuun mennessä tullut täyteen. Iso-O menee ensi syksynä kouluun, ei kuitenkaan ensimmäiselle luokalle vaan nollaluokalle - oikeammin Kindergarten:iin - eli oikeastaan vasta silloin siihen 'esikouluun'.

Tänään oli vihdoin ensimmäinen päivä Iso-O:llakin. Aamupuuropöydässä tuli itku, kun vaikutti siltä, että äiti lähtee saattamaan. Sehän ei sopinut lainkaan; vain isi oli Iso-O:n mielikuvissa sovelias tähän tehtävään. Tästä seurasikin se, että T sai pyöräillä selkä hiessä ensin E:n kanssa koululle, siitä omalle yliopistolleen kirjanhankinta-asioille ja sitten kotiin Iso-O:ta saattamaan - kaikki tämä tunnin sisään. Mutta, mitäpä ei isä lastensa eteen tekisi. Iso-O odotti pyöräilykypärä päässään ja reppu selässään pyöräänsä nojaten T:a melkein koko tunnin ajan. Jännitystä hän ei myöntänyt:"Ei mua jännitä yhtään, ei edes silloin kun tultiin tänne Bostoniin!" No, äitiä ainakin jännittää.

Parin tunnin tutustumispäivä oli sujunut hienosti. Ms. Jennifer kertoi Iso-O:n ymmärtäneen hyvin, ja sanoneenkin jotain. Iso-O:n koordinaatiokyky pallon kanssa oli myös ollut "wonderful". Hakiessani Iso-O:ta (tähän tehtävään kelpasin) ei hän meinannut millään malttaa lähteä mukaani. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin.

Ohessa kiinnostuneille linkit E:n kouluun (Mason-Rice), E:n luokan sivuille ja Oonan Preschool:iin (Weekday Nursery School).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.