torstai 27. joulukuuta 2012

Joulunaikaa Newtonissa

Lasten koulu ja ensimmäinen yövuorosettini loppuivat perjantaina ennen joulua, T sai opiskelijoidensa tentit korjattua ja arvosanat annettua jo aiemmin, ja Iso-O löysi pihaltamme kuusenoksan, josta oli tuleva joulukuusemme. Joulunalusviikonloppu pääsi alkamaan. Samaan aikaan suuren harmin tosin aiheutti tietoisuus siitä, ettei yksikään joulukuun ensimmäisenä päivänä tullilomakkeella matkaan lähetetyistä paketeista ollut ehtinyt määränpäähänsä. T epäilee niiden joutuneen varkaiden käsiin, minä taas luulen niiden makaavan tullissa. Onhan m@m kuitenkin aika epäilyttävän näköinen pilleri.

Viikonloppu sujui tiukasti, mutta kuitenkin rennosti keittiössä jouluruokien valmistamisen äärellä. Siivouskin tuli päällisin puolin tehtyä, jälleen ilman stressiä. BC:llä käytiin katsomassa tiukkaa koripallo-ottelua Providencea vastaan. Lähdimme hieman ennen loppuvihellystä, joten lopputulos selvisi vasta jälkikäteen (71 vs 69 Boston Collegelle). Ja kirjastossa piti käydä hakemassa lomalukemista.

Tänä vuonna meille ei ollut odotettavissa vieraita. Koska aloitin itse seuraavan yövuorosetin jouluaattoiltana, jouduimme hieman justeeraamaan aikatauluamme aikaisemmaksi, ja oli helpompaa olla kutsumatta ketään. Vaikka mukavahan se olisi ollut joulu muidenkin kanssa jakaa. Söimme perinteisesti ensin kylmät alkupalat (graavilohta, sinappisilliä, juustokermaviilisalaattia, kinkkurullia, sinappia, ruisleipää ja juustorullia Aquavitae-tömpsyn siivittämänä) ja yhtä perinteisesti vatsa oli jo aivan täynnä. Pääruoka kuitenkin kuuluu syödä, ja omaksi kunniakseni täytyy todeta, että viimeinkin osasin olla tekemättä laatikoita liikaa. Perunalaatikko ei taaskaan onnistunut, mutta lanttu- ja porkkanalaatikko maistuivat, riittivät hyvin ja loppuivat sopivasti joulun kanssa yhtä aikaa. Kinkun tilalla meillä oli jälleen possupaisti kermakastikkeessa, ja sivussa herneitä ja punajuurikuutioita. Salaattina toimi verigreippi-sipulisekoitus. Eipä tarvinnut kärsiä nälästä koko seuraavan yön aikana vilkkaassa yliopistosairaalassa. Lapset olivat vielä ottaneet jälkiruoaksi jäätelöä, mutta hekin vähän myöhemmin.

Joulupäiväaamuna satoi lunta. Tosi vähän ja nopeasti se suli pois, mutta ikäänkuin tilauksesta saimme maistaa valkeaa joulua. Joulupukki oli käynyt yöllä ja erehtynyt laittamaan paketit palmumme juurelle joulukuusen sijaan. Tästä häntä ei toki voi syyttää, sillä kuusemme on kovin pieni. Kiitos paljon kaikille lähettäjille, ilahduttavathan ne paketit kovasti meitä kaikkia.

Päivät ovat sujuneet melko samalla kaavalla. Pienen yhteisen hetken jälkeen olen painellut makuuhuoneeseen 4-5 tunniksi nukkumaan sikeästi samalla kun lapset ovat joko keskenään tai T:n opastuksella viettäneet aikaa kotosalla lähinnä joululahjojen parissa. Heräämiseni jälkeen on ollut aika syödä, joulupäivänä jouluruokia ja Tapaninpäivänä Iso-O:n ja Pikku-O:n leipomaa pizzaa (Iso-O vaivasi taikinan ja molemmat asettelivat täytteet heille valmiiksiasetellussa järjestyksessä). Ja sitten olen taas lähtenyt. Tänään torstaina oli hieman poikkeava aikataulu; Iso-O oli kaverinsa luona 4 tuntia ja E:n kaveri meillä pari tuntia. Pikku-O seurasi isoja poikia kuin hai laivaa, muttei ilmeisesti ollut kauheasti häiriöksi, vaikka esiintymisvaihde olikin päällä.

Joulu on jälleen juhlittu. Lasten loma jatkuu uudenvuoden yli, T:lla on opetuksesta vapaata aikaa tammikuun puoliväliin. Harmi, että eteen tulee kaikenlaista, mikä estää hänen keskittymistään itse asiaan. Viimeisin on ASUS-tabletin näppäimistön katoaminen postissa. Näin mennään kohti jälleen eteentulevaa vuodenvaihdetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.