torstai 2. heinäkuuta 2009

Meidän uusi koti

E sanoi tänään ensimmäisen kerran keltaista taloamme epäsuorasti kodiksi:"On hyvä, että sataa, niin meidän uusi nurmikko kasvaa!" Koska myös Suomen kotimme nurmikko oli kylvetty muutama viikko aiemmin, luulin E:n tarkoittavan sitä, mutta asia selvisi tarkentavalla kysymyksellä. Kotiutuminen lienee alkanut.

1800-luvun lopun talossamme on kolme kerrosta sekä kellari. Kellari on aika jännä paikka; yritän olla ajattelematta kauhuelokuvia viedessäni pyykkiä koneeseen ja kuivausrumpuun. Ovat muuten aika kookkaita laitteita ja malliltaan suoraan 60-luvulta. Alimmassa asuinkerroksessamme on kuistin ja aulan lisäksi keittiö, ruokailutila, olohuone ja pieni vessa. Huoneet ovat korkeat ja lattiat puuta. Jyrkät, mutta kokolattiamatolla päällystetyt portaat vievät toisen kerroksen aulaan, josta pääsee neljään makuuhuoneeseen. Niistä suurin on lasten käytössä, pienimmässä nukumme me. Yksi on tehty T:lle työhuoneeksi ja viimeinen toimii vaatehuoneena sekä leppoisana oleskelutilana. Lyhyen käytävän päässä on pieni pesuhuone, jossa on kylpyamme ja EI käsisuihkua; vain Hitchcockin Psychosta tuttu yläsuihku ja suihkuverho. Kylpyhuone on remontoitu 2000-luvulla, joten täydelliseen psychotunnelmaan ei kuitenkaan pääse.

Aivan ylimmässä kerroksessa on suuri puolen kerroksen kokoinen makuuhuone, joka on meillä aika vähäisellä käytöllä. Sinne odotamme vieraita - kalustimmekin sen tänään varsin viihtyisäksi. Toinen puoli yläkertaa on ullakkona ja tällä hetkellä kattoremontin jäljiltä erittäin likaisessa kunnossa. Kunhan virtaa riittää, täytyy sitä vähän puhdistaa. Ihan hauska paikka sinänsä sekin.

Kalusteet ja varusteet ovat aiemmalta suomalaisperheeltä käyttöömme ostettuja. Oli helppo tulla, kun kaikki oli valmiina keittiötarvikkeita ja vuodevaatteita myöten. Astiat ovat toistaiseksi omaan silmään aika suuria, mutta olemukseltaan tuttua IKEA-designia. Joukkoon on eksynyt muutama Fiskarsin veitsi ja sakset sekä Marimekon pyyhe. Televisio on jättimäinen ja katsottavaa ohjelmaa on vaikea löytää.

Puitteet ovat siis hulppeat ja kunnossa. Muu säätäminen vielä jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.