lauantai 4. heinäkuuta 2009

July 4, 2009 - Independence day

Independence day alkoi varsin arkisesti kuunnellen naapurin imurin ääntä aukiolevasta ikkunastamme. Viimeiset kiillotukset jo ennestään virheettömälle pihalle oli ilmeisesti syytä tehdä pitkien sadepäivien jälkeen ilmaantuneen poutasään aikana.

Pikku-O:lle nousi yöllä kuume, minkä vuoksi vain E ja Iso-O lähtivät kanssani katsomaan paikkakunnan lasten tapaa viettää itsenäisyyspäivää. Isolla nurmikentällä oli jäätelö-ja mehutarjoilu, karkkia ja ilmapalloja sekä pari pormestarivaaliehdokasta oheistuotteineen:" Have you already regitered as a voter? [smile with white teeth]". Toisaalla oli Uncle Sam-hattuihin pukeutuneiden vanhempien herrasmiehien järjestämä juoksukilpailu eri-ikäisille lapsille. Iso-O jopa harkitsi osallistumistaan, mutta jäimme kuitenkin vain katsomoon. E oli selkeän huojentunut nähdessään, että 6-vuotiaat tytöt olivat pääosin Iso-O:takin pienempikokoisia, ja samanikäiset pojat aivan tutunoloisia luurankopaitoineen ja lippalakkeineen. Yllättävää kyllä paikalla ei ollut yhtään tummaihoista - vain valkoisia ja aasialaistaustaisia lapsia. "Olisin kyllä varmaan voittanut", tuumi E kotimatkalla.

Meillä on SUURI grilli (lähes neljä kertaa suurempi kuin suomalainen vastineensa). Sitä olisi ollut kiva käyttää näin juhlapäivän kunniaksi, mutta emme olleet varautuneet oikeankokoisilla ja -laatuisilla pihveillä. Keli oli niin kiva, että lapset viihtyivät koko päivän ulkosalla. Saimme osallistua heidän järjestämilleen teekutsuille - tarjolla oli tomaattikeittoa valkosipulilla höystettynä, juustoa, leipää, kakkua, karkkeja ja tikkareita. Kaikki oli valmistettu omakätisesti pihalta löytyneistä kasveista (ruoho, apilat, sadevesi, tammenterhot, piharatamot ym.).

Nyt odottelemme ilotulitusten alkamista. Harmillisesti osallistuminen itse pääjuhlaan Bostonin Cambridgessä illasta klo 20 alkaen ei tällä porukalla onnistunut. Takaraivolla jyskyttää myös pieni huoli Pikku-O:n kuumeen aiheuttajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.