tiistai 13. tammikuuta 2015

Joulu on ohi

Viimeisen päivityksen jälkeen kävimme kuin kävimmekin China Town:issa ja yhdessä sen autenttisista ravintoloista (Hei La Moon), vaikka keli olikin karmea. Satoi jäätävää vettä ja oli muutenkin harmaata. Iso-O:lla oli hyvä asenne; hän maistoi ennakkoluulottomasti kaikkea, mitä eteen tuotiin. Pojat söivät lähinnä riisiä. Siihen se lasten jouloma sitten päättyi.

Kurjan kelin jälkeen lämpötilat muuttuivat tosi kylmiksi. Eräänä yönä meni jopa miinus Fahrenheiteille. Veimme kaikki vähänkin pehmeät nukkumiseen (patjat, peitot, pehmoeläimet) tai istumiseen (sohvatyynyt) liittyvät systeemit ulos. Taas oli naapureilla ihmettelemistä. Emme ole nähneet kenenkään tekevän samaa. Kertaakaan.

Kylmistä keleistä huolimatta Iso-O:n laskureissut (Nashoba) alkoivat. Hänet sijoitettiin parhaimpaan ryhmään, jossa on hänen lisäkseen 8 poikaa ja miesopettaja. Jälleen naama hieman nyrpistyi, mutta onhan hänellä hyvää kokemusta poikien kanssa toimimisesta syntymästään saakka, joten eiköhän se hyvin mene.

E on lisääntyvästi näprännyt uutta puhelintaan ja T:n aktiivisuudesta johtuen päädyimme käyttöä hieman rajoittamaan ennenkuin asia lähtee käsistä. Samalla tulivat nettirajoitukset tietokoneilla päivitettyä. Emme toki halua olla mitään poliiseja, mutta on hyvä, ettei 'ruutuaika' kasva entisestään. Nyt öisin klo 20-7 ei puhelimenta pysty viihdekäyttämään ollenkaan, ja muutenkin päivittäinen näpertäminen on rajoitettu tuntiin. Minkäänlaista kritiikkiä ei ole kuulunut; tunti ainakin toistaiseksi on enemmän kuin tarpeeksi.

Vanha kahvinkeittimemme sanoi sopimuksensa irti varoittamatta. Onneksemme meillä oli pieni varakeitin, jolla parin aamun kahvit saatiin keitettyä ennenkuin uusi saapui. Olemme tässäkin suhteessa hieman valtavirrasta poikkeavia. Kahvi yleensä ostetaan aamuisin töihin mennessä valmiiksi keitettynä.

Boston valittiin Yhdysvaltain edustajaksi 2024 kesäolympialaiskaupungiksi. Lopullinen valinta tapahtuu 2017, joten ihan vielä asia ei ole loppuun lyöty - varsinkin, kun maailmalla on tarjolla aika moni muukin hyvä kaupunki tähän tehtävään. Uutisen julkistamispäivänä Massachusettsin uusi kuvernoori aloitti töissään ja joutui heti kommentoimaan Bostonin valintaa. Edellisen kuvernöörin, Deval Patrick:n viimeinen päivä oli 7.1.2015, Charlie Bakerin ensimmäinen 8.1.2015. Demokraattiosavaltio sai republikaanijohtajan. Samaan aikaan Ranskassa tapahtui terrori-isku Charlie Hebdo-lehteen. Yhdysvalloissa paheksuttiin presidentin ja varapresidentin poissaoloa Pariisissa myöhemmin järjestetystä rauhanmarssista. Valkoinen talo pahoitteli virhettään.

Viileä viikonloppu sujui pääosin kotona. Pojat yllättivät sosiaalisuudellaan ja kävivät kumpikin kavereidensa luona hengailemassa. T kävi auttamassa kirkolla ison kuusen uloskantamisessa. Sama tapahtui meilläkin. Joulukoristeet purettiin pois ja kuusi vietiin ulos odottamaan kuljetusta loppusijoituspaikkaan. Joulu on ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.