torstai 10. toukokuuta 2012

Merry Vappu!

Meillä oli lauantaina Vappu-juhlat. Vieraslistaa varten kävimme E:n kanssa koulun puhelinluettelon läpi, ja keräsimme potentiaaliset kutsuttavat listaan. Tavoitteena oli kutsua kaikki lastemme ystävät perheineen sekä ne, joiden syntymäpäiväjuhlilla he ovat vuosien varrella käyneet, vaikkeivat ihan lähipiiriin olisi kuuluneetkaan. Listasta tuli 32 perhettä pitkä. Ja kun perheissä on keskimäärin 4 henkilöä, tuli kokonaismääräksi 128 ihmistä. Aika monta. Päädyimme jakamaan porukan kolmeen osaan ja lähetimme kutsut Evite:n kautta.

Vaikka RSVP-päivä oli viikkoa aiemmin, jätti n. kolmasosa vastaamatta. Arvioimme tuolloin, että heistä noin puolet tulee, ja koska kolme kutsuryhmää olivat hyvin erikokoisia, yhdistimme kaksi ensimmäistä. Erehdyimme. Kaikki ne, jotka eivät olleet tulostaan ilmoittaneet, saapuivat paikalle, ja lopullinen vierasmäärä oli 20 perhettä. Meille tuli "kakkupaniikki" (=ruoat ja juomat eivät riitä!).

Valmistauduimme juhlaan tietämättä, minkälainen kulutus juhlissa tulee olemaan. Suomalaisia vastaavia, tosin opiskeluajan kekkereitä pitäneenä ennakkokäsitys oli se, että varsinkin juotavaa, mutta myös syötävää menee paljon. Pyörittelin 700 lihapullaa, T paistoi 10 paketillista nakkeja. Perunasalaattia tehtiin hummerikattilallinen, vihersalaattia iso muovisaavillinen. Hapankorppuneliöitä kikerrettiin 100, porkkanoita kuorittiin ja pilkottiin 10kg. Perunalastuja tilattiin 8 pussia, Oreo-keksejä 4 laatikkoa ja suklaapalakeksejä oli 2 laatikkoa. Dunkin' Donuts Munchkins eli munkinkorvikkeita T haki 200. Dippikastikkeeksi käytettiin 2 isoa kermaviiliä, lisukkeeksi oli kolme sinappituubia, viisi kurkkusalaattituubia, 2kg:n ketsuppituubi. Juotavaksi lapsille ja aikuisille tilattiin/haettiin 16 pulloa Spritea, 10 pulloa Coca Colaa, 6 pulloa appelsiinilimsaa, 4 pulloa Ginger Alea, laatikollinen vichyä, 3 purkkia karpalomehua, kolme laatikollista viiniä ja neljä laatikollista olutta. Puhalsimme yli sata ilmapalloa ja koristelimme kotimme paikallisella serpentiinillä. Saimme kaiken valmiiksi minuuttia vaille kolme, ensimmäinen vieras saapui kolmelta. Kaksi lastenhoitajaamme oli paikalla jo puoli tuntia aiemmin.

Juhlat onnistuivat jokseenkin täydellisesti. T oli vastuussa juomien riittämisestä, minä vastasin ruokapuolesta. Täytimme tarjoiluastioita sopivin väliajoin kellarissa olleesta ruoka- ja juomavarastostamme. Kylmä, sateinen keli muuttui aurinkoiseksi, ja lapset, joita oli yli 40, juoksivat pääosin ulkona. Aikuiset seisoskelivat ruokien ja juomien ympärillä, ja kaikki tuntuivat viihtyvän hyvin. Itse asiassa niin hyvin, että osa ensin tulleesta porukasta jäi jatkamaan vielä myöhemmin tulleiden kanssa. Moni oli netistä opiskellut, mitä Vappu-tarkoittaa, ja toivottivat tullessaan:"Merry Vappu!"

Talon hiljennyttyä viimeisten vieraiden ja lastenhoitajien lähdettyä puolisen tuntia juhlien virallisen päättymisen jälkeen teimme inventaarion menekistä. Kakkupaniikki oli turha. Mikään ei loppunut kesken, ja kaikkea jäi yllin kyllin. Itse asiassa niin paljon, että olemme alkuviikon ajan syöneet päivälliseksi lihapullia/nakkeja, perunasalaattia ja vihersalaattia - eilen tuli aika kaataa edelleen puolillaan perunasalaattia olleen hummerikattilan sisältö kompostiin. Juomaakin jäi niin paljon, että ihan jatkuvasti ei tarvitse käydä varastoja täydentämässä - ehkä noin puoleen vuoteen. Ainoastaan keksejä ja "munkkeja" olisi voinut olla enemmän.

Lapsilla oli ollut kaveriporukassa niin mukavaa, että kaikki toivoivat juhlan järjestämistä uudelleen vuoden päästä. Pikku-O tosin totesi:"Can we have a party again? Tomorrow! Please!"

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava setti teillä!!! Meillä on juhlittu synttäreitä paljon paljon pienimuotoisemmin, mutta jollain omituisella tavalla kyllä pidän siitä, kun perheitä lappaa sisää pitkin päivää ja koko ajan tapahtuu jotain. Illalla tietää ainakin eläneensä.

    ...mutta teillä ei varmaan pikku-O:n toivomuksesta huolimatta ole vastaavia kinkereitä heti huomenna ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Salla, jälleen rohkeudestasi kommentoida julkisesti! Tykkään. Juhlat olivat mahtavat meidänkin mielestämme - mutta ehkä pienimmän toiveesta huolimatta palaamme asiaan vasta vuoden päästä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.