perjantai 14. maaliskuuta 2014

American Tooth

Perheessämme on nyt ensimmäinen valkoinen, aitoamerikkalainen muovihammas. Iso-O oli valmistautunut tilanteeseen ottamalla mukaansa yhden pehmoeläimen, jonka hän kaivoi repustaan, kun kävin hänet hakemasta. Söpöä! Jännittyneesti pälpättävä tyttönen lähti mukaani koulusta, josta hammaslääkäripaikkaan oli matkaa vain muutaman minuutin kävely. Flawless Dental on aivan Newtonin keskustassa oleva muutaman hammaslääkärin toimisto, jonka löysin Cigna-vakuutusyhtiön sivuilta viikonloppuna hammasmurtumien jo tapahduttua. Minuakin jännitti, eikä vähiten sen johdosta, etten yhtään tiennyt, minkälaiseen loppulaskuun päädymme.

Meillä on työpaikkani puolesta erittäin perustason hammasvakuutus, jonka kattavuudesta minulla ei ollut aavistusta. Onhan minulla toki vakuutuspaperit olleet käytössäni, mutta niiden tulkitseminen on hankalaa. Vastaanottovirkailija selitti minulle hienosti. Meidän vakuutuksemme on kuulemma keskimääräistä parempi. Saamme kaikki viisi vuosittain kaksi tarkastusta/henkilö sekä kaiken perustason ennakoivan hoidon 100% korvattuna. Hintaa alkaa kertyä sitten, kun jotain pitää tehdä, kuten korjata murtuneita hampaita. Niiden korvaus on 50%. Koska Iso-O:n hampaista vain yksi korjattiin, maksoin siitä 149 dollaria, vakuutusyhtiö huolehtii lopusta. Jatkolaskua tulee varmasti ensi viikolla, kun mahdollisesti ainakin toinen käsitellään. Olin silti positiivisesti yllättynyt. Pelkäsin nelinumeroisia summia. Oikomishoito, joka tulee todennäköisesti kyseeseen kaikkien kolmen kohdalla, ainakin, mikäli täällaolomme pitkittyy, vaatii erityisen vakuutuksen. Sellaisen perheet yleensä ottavat sinä vuonna (niinä vuosina), kun oikomista suunnitellaan.

Hammaslääkäri antoi Iso-O:n pahiten murtuneelle ja nyt paikatulle hampaalle 50% selviämismahdollisuuden. Meidän tulee nyt tarkkailla niiden tummumista. Mikäli tummuvat, sitten tulee isommat korjaukset kyseeseen. Asiaa tarkkaillaan sekä meidän että hammashoitolan toimesta, ensimmäisen kerran jo ensi viikolla, kun menemme kaikki T:a lukuunottamatta tarkastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.