lauantai 30. maaliskuuta 2013

Ennen pääsiäistä

Bostonin pitkäaikainen pormestari, Thomas Menino, ilmoitti virallisesti, ettei hän enää hae seuraavalle kaudelle. Tilanteesta on riittänyt keskusteltavaa mediassa. Mielestäni 70-vuotias on täysin oikeutettu siirtymään syrjään, oli sairauksia tai ei. Hänen kautensa päättyy vasta 9 kuukauden päästä, mutta ilmoitus piti tehdä jo nyt, jotta seuraajakandidaatit pääsevät rakentamaan omaa kampanjaansa. Vaaleille ei loppua näy.

Talvi taitaa viimein olla taittumassa. Käytännössä kaikki lumi on sulanut. Linnunlaulua kuuluu aamuisin. Eikä säätiedotus lupaa enää yhtään lumihiutaletta ainakaan seuraavaan viikkoon. Lämpötilojenkin pitäisi olla selvästi plussan puolella - tai ei plussan vaan "above freezing point", kun Fahrenheiteissa jään sulamispiste on niinkin selkeä kuin 32. Vieläkin jaksaa huvittaa tämä Yhdysvaltojen sitkeä pysyminen SI-järjestelmän ulkopuolella kaikkien mittamääreiden kanssa. Olisi kai liian helppoa jakaa ja kertoa kymmenelle sen sijaan, että jaetaan ja kerrotaan 3:lla, neljällä, kahdellatoista jne tai puhutaan lämpötiloista sanallisesti, kuten yllä. Mutta siis, taidamme viimein olla menossa kohti kesää.

Luterilaisella kirkolla on tapana tarjota ehtoollinen kouluikäisille lapsille ensimmäistä kertaa pääsiäissunnuntaina - siis paljon nuorempina kuin Suomessa. Sitä varten E ja Iso-O ovat käyneet keskustelemassa papin kanssa ikäkaudelle sopivalla tavalla, mistä on kyse, ja käyvät tänään lauantaina papin kotona leipomassa ehtoollisleipää. Siitä ja muista pääsiäistapahtumista lisää myöhemmin.

Kolmen peräkkäisen osastojakson loppu häämöttää viikon päässä. Eikä kyllä yhtään liian aikaisin. Viiden tunnin yöunet yössä ja vain yksi vapaapäivä viikossa on aikamoinen haaste. Ei pelkästään minulle vaan myös T:lle. Vielä pitäisi jaksaa; taidanpa hörpätä kahvini loppuun ja hypätä jälleen autonrattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.