perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kevät toi, kevät toi - asfalttimiehet ja remonttireiskat

Neljän päivän viime viikonloppuun sijoittunut maaliskuun myrsky kaatosateineen aiheutti valtaisat tulvat erityisesti eteläisen New Englannin alueelle mutta myös kotikaupunkiimme Newtoniin. Monien kellarit ovat edelleen veden vallassa, vaikka palokunta on ollut täystyöllistettynä ja naapurit ovat tarjonneet apuaan. Me asumme sen verran korkealla (Newton HIGHlands) että varsinaisia tulvaongelmia ei ole aivan lähiseudulla tullut havaittua. Paitsi konkreettisesti bussien määrän moninkertaistumisena naapurimme takana kulkevalla Walnut Streetillä metrolinjan sorruttua kotipysäkkimme ja Reservoirin pysäkin välillä tulvaveden vuoksi. Bussit kuljettavat ihmisiä näiden kahden pysäkin välillä vielä ainakin viikon ajan. Todennäköisesti pidempään.

Kaatosade on muisto vain. Maanantain jälkeen olemme olleet keskellä mitä kauneinta kevättä. Varsinkin auringossa on ollut ihan t-paitakeli, ja ensimmäiset kukat ovat puskeneet itsensä maan läpi. Asia, joka on ilahduttanut erityisesti Iso-O:ta. Kaunis keli on houkutellut liikkeelle myös erilaiset remontti- ja kunnostusmiehet sekä asfalttimiehet. Nämä viimeksimainitut eivät suinkaan liiku Suomesta tutuilla asfalttikoneilla vaan kuorma-autoilla, joiden lavalta he lapioivat kuumaa asfalttia kottikärryihin, kaatavat massaa tiessä oleviin koloihin, tasoittavat lapiolla ja jyräävät käsikäyttöisellä jyrällä. Tuloksena on lievästi sanottuna laikukas asfaltti. Mietin yksi päivä E:n koululta kotiin pyöräillessäni, miten suuri kontrasti on huoliteltujen pihojen ja niiden edessä olevien kehitysmaatasoisten teiden välillä. Meidänkin koulumatkamme varrella on juuri nyt myynnissä talo hinnalla 3250000 dollaria; jotenkin sitä luulisi, että tälläisen kaupungin tiet olisivat kunnossa.

Kärsimme pienestä kevätflunssasta. Se ei kuitenkaan ole laimentanut sitä riemua, minkä baseball-hanskan ja pallon hankkiminen E:lle ja Iso-O:lle aiheutti. Nyt vain odotellaan kentän kuivumista, jotta myös uutta mailaa pääsee todenteolla testaamaan. Ihan vielä se ei taida olla ajankohtaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.