maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kevään ensimmäinen päivä

Lauantaina oli virallinen kevään ensimmäinen päivä. Näin E kertoi tultuaan torstaina koulusta kotiin mukanaan vinopino piirrustuksia ja värityskuvia liittyen suunnilleen samaan aikaan vietettävään St. Patrick's Day:hin.

Aamupäivä kului totuttuun tapaan Suomi-koulussa, johon matkasimme yhdessä lähellä asuvan A:n kanssa. Pullakahvien jälkeen vietimme E:a ja Iso-O:ta odotellessamme ihanan lämpöisen ulkoiluhetken muiden taaperoryhmäkavereiden kanssa. Pikku-O meni vatsa pullottaen vaaleanpunaisissa(!) lenkkareissaan ympäri jalkapallokenttää pallon perässä. Aika meni kuin siivillä, ja pääsimme pian hakemaan isosisaruksetkin ulos nauttimaan. Automatka kotiin oli kuuma ja tuskainen erityisesti Iso-O:lle, joka istui kanssani auringon puolella, ja sietää muutenkin huonosti kuumaa.

Kotona tapasimme T:n, nautimme kevään ensimmäiset jäätelöannokset ulkona, ja ryhdyimme pihan kevätsiivoukseen. Risuja ja lehtiä kertyi yli neljä isoa pussillista, vaikka juuri ennen lumentuloa olimme kaikki siivonneet pois. Jostain sitä vain oli lennellyt. Harmi kyllä pihalta löytyi myös lasinsirpaleita jostakin vähän isommasta lasinkappaleesta levinneenä. E ja Iso-O ihastelivat uusia kasveja, joita maan läpi jo oli ilmaantunut. Pikku-O käveli ympäriinsä sanko ja lapio kädessään tehden eri puolille pihaa pieniä kuoppia ja tuoden sangon sisällön aina uudelleen tyhjennettäväksi pussiin. Näimme myös sammakon, ihan oikean rupisammakon, joka antoi meidän seurata itseään usean minuutin ajan ennen pomppimistaan pensaan alle piiloon.

Virallisen kevään ensimmäinen päivä taisi jäädä tätä erää kevään toistaiseksi ainoaksi päiväksi. Sunnuntaina oli parikymmentä astetta kylmempää, vain vähän nollan yläpuolella. T lähti talven viime lumille pohjoiseen, ja käväisi päiväreissun Mt. Washingtonin Tuckerman Ravine:lla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.