lauantai 27. kesäkuuta 2009

Ensimmäisten päivien tapahtumia

Keskiviikko 24.6. oli pitkä päivä. T lähti viemään laukkujamme (7 jättikassia+rattaat+kitara) jo klo puoli seitsemän aikaan kentälle ja haki sitten meidät keskustasta. Jokaisella oli vielä käsimatkatavaraa; Pikku-O:kin kantoi omaa reppuaan reippaasti. Helsingissä piti odottaa monta tuntia, mikä tuntui aika turhauttavalta, mutta käytiin sentään syömässä kunnolla. Kone Bostoniin lähti 40 minuuttia myöhässä, mikä meinasi olla Iso-O:lle hieman liikaa. Itse lento meni yllättävänkin hyvin - vain kahdesti meinasi Pikku-O:n hermo kiristyä, E:n ja Iso-O:n lentomatka meni upeasti puuhakirjoja ym. touhutessa. Valmistauduimme hankalaan ja tukalaan kuulusteluun kentällä, mutta saimme hyvää palvelua ja kaikki maahantulotarkastukset menivät oudon jouhevasti. Edes järkyttävää tavaramääräämme ei lähdetty erikseen selvittämään. Pääsimme yhdellä taksilla kätevästi suoraan talollemme, jossa vuokraemäntä oli odottamassa - peditkin oli pedattu valmiiksi. Lapset pääsivät nukkumaan klo 19 paikallista aikaa (klo 02 Suomen aikaa), ja unta ei tarvinnut odotella itsekään tuntia myöhemmin. T kävi reippaana vielä kaupassa ja sääti tietokoneita toimintakuntoon, mutta uni voitti hänelläkin klo 22 jälkeen. Valvomista oli tuolloin takana lähes 23 tuntia. Keli oli sateisen kalsea.

Torstaina 25.6. Pikku-O havahtui ensimmäisen kerran klo 03 (Suomen aikaa klo 10), mutta nukahti onneksi vielä uudelleen. Olimme koko porukka tehokkaana ylhäällä klo 6 jälkeen - seitsemän tunnin aikavyöhykesiirtymä tähän suuntaan on aika jees aamu-unisille ihmisille. Kuten arvata saattaa, kaikki taloon liittyvät asiat (kuten sähkösopimuksen jatko ja lankaliittymä) eivät olleet jouhevasti siirtyneet meidän nimiimme. T selvitteli näitä aamusta. Pikku-O riemuitsi pihan oravista ja maaoravista. Lähdimme kävelylle ja T meni pankkiin avaamaan meille tiliä. Se meni ihmeen helposti. Me muut ehdimme käydä katsomassa Iso-O:n tulevaa PreSchoolia sekä ihmettelemässä lähiaseman metroja. Vuokraemäntä tuli puolen päivän aikaan käymään läpi taloon ja vuokrasopimukseen liittyviä asioita. Tiukka täti - parasta pitää talo kunnossa. Aurinko paistoi ja kosteudesta johtuen alkoi olla melkoisen tukalaa. T kävi paita märkänä ostamassa itselleen hienon polkupyörän ja laitteli sen lisäosia kuntoon iltapäivästä. Lapsilla alkoi olla levottomuutta, mikä ilmeni jatkuvana huutamisena, riehumisena ja riitelynäkin. Kävimme tätä purkamassa pienellä iltakävelyllä.

Perjantaina 26.6. T lähti käymään Boston Collegessa ilmoittautumassa summerschooliin ja hoitamassa opintoihin liittyviä virallisia säätöjä. E:n jännitystä lähdettiin vähentämään kävelyreissulla kohti tulevaa koulua. Kiva reitti järvenrantaa pitkin. Koulun takaa löytyi iso leikkipuisto, jossa pienten aika kului kuin siivellä. Itsekin pärjäsin. Oli tosi hikinen keli ja Pikku-O:n olkapäät paloivat.

Launtaina 27.6. eli tänään T kävi keskustassa tarkentamassa asioita eri liittymätyypeistä. Valinnanvaraa on paljon (eli suorastaan liikaa). Puhelin kuitenkin pitäisi pian saada, jotta muiden asioiden hoito onnistuu. Jostain syystä täällä pitäisi kaikki asiat hoitaa puhelimitse ja nimenomaan yhdysvaltalaisella liittymällä - tapaamisen sopiminen esim. sähköpostilla tuntuu paikallisista todella vaikealta. Jälleen kuuma keli, iltapäivästä ukkosta. T:n saavuttua kotiin, vaihdoimme keskikerroksen huoneiden järjestyksen uusiksi. Lapset saivat isoimman makuuhuoneen, itse menimme pienimpään. Vielä on jonkin verran hommaa, mutta eiköhän tämä tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.