sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kohti kesää - no niin varmaan

Ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia niitä, jotka tavalla tai toisella vastasivat kysymyksiini blogiin liittyen. Mukava, että olette kuulolla. Ethän jätä osallistumistasi tähän. Kommentit aina ilahduttavat.

Toiseksi haluan huomioida PKN ("Pee Kay En", tutummin Pertti Kurikan Nimipäivät)-bändin, jonka Euroviisuihin osallistumisesta uutisoitiin Yhdysvaltain 'YLE'-radiouutisissa yli 5 minuutin raportin ajan erittäin positiiviseen sävyyn. Hyvä Suomi!

Ja sitten meihin. Boston Collegella on ollut viikon talviloma. T:lla se tarkoitti taukoa luennoista, mutta ahkeraa esseiden tarkastusurakkaa. Lisäharmia aiheutti putkimiesten epäluotettavuus. Ilmoittivat tulevansa torstaina, mutta tulivatkin vasta perjantaina, ja viettivät kellarissa poraten ja meteliä tuottaen 8 tuntia. Eihän sellaisessa oikein ajatustyöhön pysty keskittymään.

Pikku-O on yhtäkkiä innostunut suomenkielen harjoittelemisesta. Hänen kanssaan on tankattu sekä serkkupojan entistä että "Vipusen" Aapista. Onpas hankalaa, kun vokaalit äännetään ihan eri tavoin. Kun avasimme sivun, jossa oli kirjain Y, ei hän millään meinannut keksiä, miten se äännetään. Ja miten voisikaan! Englanniksi ko. kirjain voi olla sekä vokaali että konsonantti. Pikku-O:n innostus on hieman tarttunut isosiskoonkin. Hän taas on yrittänyt lukea Roope Setä-lehtiä. Lukeminen on niin hidasta ja virheellistä, että meinaan koko ajan auttaa. Suomenkielessa on ihan hirveän pitkiä sanoja. Ja yhdyssanoja, joiden oikeinkirjoittaminen sivumennen sanoen näyttää hävinneen siellä asuviltakin...

Syntymäpäivänäni lapset valmistivat aamupalan kokonaan itse. Iso-O teki edeltävästi suunnitelman:
* bacon               E + M [=me eli Iso-O]
* pancake           E + M
* fruit/veggies    Pikku-O
* onion               E + M
* smoothie         Pikku-O + M + E 
* cheese             Pikku-O
* toast                Pikku-O
* eggs                Pikku-O 
Pöydänkattaus, kahvinkeittäminen, jogurtin ja oheistuotteiden pöytääntuominen eivät olleet listalla, mutta silti tehtyinä, kun minut kutsuttiin alakertaan liina silmillä. Olipas ihana lahja! Tässä ei suinkaan ollut kaikki. Iso-O oli jo viikkoja sitten valmistanut minulle itseompelemansa pehmoeläimennäköisen neulatyynyn ja Pikku-O oli paketoinut lukemattoman määrän paperisilppua, eiku erilaisia hahmoja, useisiin eri paketteihin. Kortteihin oli kirjoitettu ja piirretty paljon rakkautta. E tavoilleen uskollisena tyytyi minimalistiseen lähestymistapaan ja antoi lahjaksi halin. Mutta mikä sen parempaa yläasteikäisen pojan kohdalla. 

Olemme menossa kohti kesää. Näin se on uskottava, kun kellotkin siirtyivät tunnin eteenpäin. Sillä ulos katsomalla sitä ei kyllä usko. Boston on 1.9 tuuman päässä kaikkien aikojen lumiennätyksestään (107.6"=273cm). Uutisissa todettiin hassusti:"Snowfall needed, 1.9 inches". Kannustetaan nyt kaikki yhdessä Boston hienoon voittoon. Eiku ei sittenkään! Kyllä kevät saa jo tulla.

1 kommentti:

  1. Voi että, tämä on jo kolmas yritykseni kommentoida, olen jokseenkin tumpelo näköjään. Mutta siltä varalta että tämä edes tulisi perille, niin kerron, että erittäin innokkaasti luemme kaikki tekstit ja elämme hengessä mukana vaiheissanne! Hyvää kevättä teille kaikille! T. Alja ja Mika

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.