keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Aika ennen matkaamme Suomeen

Lapset ovat lomailleet kotona koulun loppumisen jälkeen. Tylsää heillä ei  ole ollut, vaikka sekä minä kodin ulkopuolella että T kotona, olemme vielä olleet töissä. Omasta ensimmäisestä PGY 4-vuoden kuukaudestani kerroin toisaalla; T on editoinut väitöskirjansa julkaisuversiota sen minkä on lasten hyvinvoinnista huolehtimiseltaan, muilta papereiltaan, pappina toimimiseltaan sekä korvaoireilultaan ehtinyt. 

Kirjastosta on haettu useaan otteeseen isoja pinoja sekä lasten toivomia että koulun kirjastotädin suosittelemia kirjoja ja elokuvia. Iso-O ja Pikku-O ovat olleet aktiivisimpia kavereitaan tapaamaan, mutta E:kin vietti tuntikaupalla vuotta vanhemman kaverinsa kanssa ulkona oltuaan ensin yli tunnin hänen kanssaan puhelimessa. Pikku-O on käynyt parin viikon välein hammastarkastuksessa, mutta ainakaan toistaiseksi ei mitään isoa ole tarvinnut tehdä. Taisimme selvitä säikähdyksellä.

Viikonloppuisin olen ollut vapaalla, mikä on antanut mahdollisuuden pienimuotoiseen paikallisretkeilyyn. Fourth-of-July-viikonloppuna kävimme ensin picnicillä Bostonin Castle Islandilla, sitten läheisen Walthamin kukkulalla kävelemässä. Grillaus kuului luonnollisesti kuvioon. Seuraavana viikonloppuna tapasimme Bostonissa lomailevan ja osittain työskentelevän ystäväperheemme jälleen Castle Islandilla, jossa oli tämän kesän kuumin päivä. Tuolloin ei vielä mennyt virallisesti yli paikallisen hellerajan (90*F=32*C), mutta läheltä liippasi. Pääsimme käymään linnoituksen sisälläkin, jossa melkein tunninmittainen kiertokävely oli aikamoinen ponnistus kuumuudessa.

Lastemme toivomus täyttyi, kun he pääsivät T:n ja ystäväperheemme kanssa katsomassa Minions-elokuvan. Viimeisenä viikonloppuna saimme heidät meille vieraiksemme. E, joka harvoin kommentoi mitään ylitsevuotavaa, totesi jälkikäteen, että olipas mukava päivä. Niin oli.

Viimeisiin päiviin ennen matkaamme on kuulunut valmistautumista monella saralla. Autovuokraamomme teki källin ja ilman varoituksen varoitusta vaihtoi tilatun farmariauton pikkuautoksi. Voi tulla vähän vähemmän mieluisa paluu, mutta tulossa ollaan.

Uutisrintamalla on epätyypillisesti käsitelty ulkomaantapahtumiakin. "Iran Nuclear Deal" on herättänyt kiivasta keskustelua puolesta (demokraatit) ja vastaan (republikaanit), ja Kreikan valuuttakriisiä on vatvottu lähes yhtä paljon kuin oletan vatvotun Suomessakin. Paikallisuutisiin ovat kuuluneet tämän vuoden ensimmäisten West Nile-hyttysten löytyminen sekä Massachusetts:in korkeimman oikeuden päätos siitä, että vanhemmilla on oikeus "spank their children", jos 'spanking' säilyy kohtuuden rajoissa. WHAT?!? "Finlandia-cheese and -butter from family farms in Finland" mainoslause on pyörinyt uutisten alussa ja lopussa. Ja suomalaiskuoro, Vox Aurea, voitti Kalifornian kuorofestivaaleilla kaksi kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin. Jee!

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.