maanantai 6. lokakuuta 2014

Neurologia (PGY 3): Tutkimusvapaapäivät sekä poliklinikka

Olisi mukava kirjoittaa vähän pidemmistä jaksoista kerrallaan, mutta jatkuvien muutosten johdosta aikataulumme on pilkkoutunut hyvin pieniin osiin. Usein viikko kerrallaan jossain, joskus kaksi putkeen, mutta vain harvoin kokonaiset neljä viikkoa. Kolmannen jakson ensimmäisen viikon lomailin. Jee. Sitten olin tutkimusvapaalla neljä päivää. Eli en tietenkään saanut mitään kunnollista aikaiseksi. Ja lopuksi siirryin poliklinikalle. Lomasta kerroin jo aiemmin. Tässä parhaat palat tutkimusjaksoltani sekä poliklinikalta.

Tutkimusvapaa
Tutkimustyöni on hyvin pienimuotoista näpertämistä ainoana tavoitteenani saada aikaiseksi jotain esitettävää vuosittaisiin Neurologia-konferensseihin. Tälle vuodelle en edes yritä mitään, sillä satun olemaan osastotöissä huhtikuisen AAN-konferenssin aikaan, mutta josko sitten seuraavana. Aiheeni on yllättäen aivohalvauskuvantaminen.

Poliklinikka
Poliklinikalla olemme olleet viikottain aivan PGY2-vuoden alusta, mutta nyt olin ensimmäistä kertaa klinikkalääkärinä muinakin päivinä. Oi, miten ihanaa olisi tehdä tätä työtä suomalaiseen tyyliin. Vaan ei voi. Joka ainoan potilaan käyn läpi erikoislääkärin kanssa siten, että potilasparalla on tavallaan kaksi vastaanottoa yhden hinnalla. En yhtään tykkäisi olla potilaana paikassa, jossa käynti kestää tuntitolkulla.

Aamupäivisin minulla ja toisella erikoistujalla (ensimmäisellä viikolla islantilainen Anna, toisella puolinorjalainen Erik) oli kummallakin 3 potilasta, tosin tiistaiaamuisin vain toisella toimenpiteitä (selkäydinnestenäytteenotto), iltapäivisin niin ikään kolme. Perinteisesti aamupäivän potilaat olivat yleisneurologiaa, paitsi torstaiaamuisin MS-tautia, iltapäivisin jotain suppeaa erikoisalaa, kuten muistihäirioitä, lihastauteja, liikehäiriöitä, epilepsiaa. Hurjan usein osa potilaista jätti saapumatta vastaanotolle. Ja sitten ihmetellään, kun uusien potilaiden jono on yli 1000 potilaan mittainen. 

Kahden viikon jaksosta jäi hyvä mieli. Olin joka päivä valmis viimeistään heti viiden jälkeen, usein aiemminkin. Onneksi poliklinikkaa on tiedossa tälle vuodelle paljon enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.