keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kesäloman kynnyksellä

A-serkku saapui painavaa laukkuaan raahaten iloksemme lauantai-iltana, ja on ahkerasti tutustunut Bostonin seutuun käymällä keskustan lisäksi lähisaarilla lintuja bongaamassa, ryhävalaita merellä ihmettelemässä ja Aquariumissa merileijonien esitystä katsomassa. Tänä iltana vuorossa on Red Sox-peli, ja huomenna taitaa olla edessä tutustuminen Harvardin kampukseen.

Meillä sen sijaan on arki pyörinyt ennallaan, joskin tänään pukeuduttiin juhlavaatteisiin. Oli Iso-O:n viimeinen preschool-päivä. Marimekon vaaleanpunaiseen kukkamekkoon sonnustautuneena johti hän joukkomme viimeisen päivän aamua viettämään. Vanhemmat oli kutsuttu ja myös Pikku-O pääsi mukaan. Pienen naposteltavan ja vapaamuotoisen keskustelun jälkeen kaikki koululaiset saivat pienet muistot preschoolista. Pari tuntia oman poistumisemme jälkeen hain selvästi haikean Iso-O:n. Päiväkotiaika on nyt ohi keskimmäiseltämmekin.

E kantoi mukanaan todistuksiaan koulusta saavuttuaan. Kielitaitoa oli arvioitu jo aiemmin keväällä strukturoidun testin avulla, ja tulokset saimme muiden todistusten mukana. E:n taso on tällä hetkellä 3 (1-5; taso 5 vastaa äidinkieltään puhuvan tasoa), vahvin osaamisalue on kirjoittaminen. Strukturoidun testin lisäksi E:n oma englanninopettaja oli arvioinut kehittymistä, ja luokanopettaja oli monisanaisesti ja vivahteikkaasti antanut palautetta E:n selviämisestä luokassa muidenkin aineiden osalta. Eniten arviossa ilahdutti se, että E on opettajan mukaan kypsynyt impulsiivisuutensa hallinnassa ja jaksaa paremmin keskittyä tekemään tehtävänsä loppuun. Itselleni iloa on toki tuottanut E:n into käydä koulua ja oppia uusia asioita; koko vuoden aikana E ei ole yhtenäkään aamuna ollut haluton lähtemään.

T sai lupaamansa Luther-paperin lähtemään eilen. Vielä pitäisi puristaa paperi kasaan Ricoeurista. Oma vapaa-aikani alkaa viikon päästä torstaina tentin jälkeen. Suuri helpotus on myös se, että sain viimein rypistettyä viisumibyrokratian niin valmiiksi kuin se tässä vaiheessa mahdollista onkaan; haastatteluaika on nyt varattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.