sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannus New Englannissa

Juhannusaatto sujui mukavasti kotisohvapöydän äärellä nauttien aquavitaen siivittämänä sinappisilliä, uusia perunoita, tilliä, ruisleipää (tosin kuminalla ryyditettyä), jättikatkarapuja ja kevätsipulilla maustettua kermaviiliä. Hyydyin jo ennen ensimmäisen ranskankielisen elokuvan loppua; T jaksoi katsoa kaksi. Pitäähän sitä uutta opittua kieltä ylläpitää, oli kello mitä tahansa.

Juhannuspäivä alkoi lasten osalta aikaisin. Itse sain venyttyä sängyssä lähelle yhdeksää. T raahautui ylös hieman ennen puolta päivää juuri sopivasti viemään E:n luokkakaverinsa syntymäpäiville. Tämänkertaiset syntymäpäivät olivat KidsStreet:illä, ja jälleen kerran E saapui kotiin kasvot leveässä hymyssä, äänenvoimakkuus maksimissaan kertomaan, kuinka "ihan tosi kivaa" oli taas ollut. Mukana oli tietenkin vastalahja syntymäpäiväsankarilta. Hiki alkaa jo puskea pintaan lasten ensivuoden syntymäpäiväjuhlajärjestelyjä miettiessä.

T löysi syntymäpäiväpaikan lähistöltä puiston (Nahanton Park), jossa kasvaa villivadelmia ja karhunvatukoita. Muutaman päivän, kun jaksamme odottaa, pääsemme (ehkä) poimimaan itse marjoja. Hassua sanoa näin, mutta sitä mahdollisuutta onkin ollut ikävä. Puisto ei ole edes kovin kaukana.

Tänään juhannussunnuntaina T kävi aamusta kirkossa, jossa hän viikon päästä sunnuntaina pitää messun. Heti messun jälkeen laitoimme porkkanatikut ja omenasuikaleet tarjoiluastioihin ja ajoimme seurakunnan vuosittain juhannussunnuntaina (kirkkoherra on juuriltaan ruotsalainen) järjestämälle picnicille Auburndale Cove Playground-alueelle. Pääsimme nauttimaan oikein perinteisestä yhdysvaltalaisesta picnicistä; tarjolla oli hotdogeja ja hampurilaisia, Coca Colaa ja Lemonadea, suklaakeksejä ja karkkia. Karkkia lapset saivat osallistuttuaan peliin nimeltä Pinata: baseballin näköistä narussa roikkuvaa palloa kävivät kaikki lapset vuorotellen lyömässä baseball-mailalla; tavoitteena oli saada tämä karkkia täynnä oleva pallo rikki. Pikku-O:kin läjäytti oikein olan takaa. E ja T osallistuivat vielä leikkimieliseen jalkapallo-otteluun, ja E maalivahtina toimiessaan teki monta hienoa torjuntaa ja upeaa palautuspotkua.

T ja E lähtivät vielä iltaa viettämään Major League Soccer-otteluun, jossa vastakkain ovat kotiseutumme joukkue New England Revolution ja Chicago Fire. Oli iloinen yllätys, että neljän muun huipputasolla urheilevan joukkueen (Red Sox, Patriots, Celtics ja Bruins) lisäksi Boston on mukana myös huipputason jalkapallossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.