perjantai 2. huhtikuuta 2010

Aurinkoinen pitkäperjantai

Lapsilla oli tänään pitkäperjantaina vapaata koulusta, mutta maanantaina on ihan tavallinen päivä. Posti kulki normaalisti, eikä kauppa-automme varauslistakaan tunnistanut päivää mitenkään poikkeavaksi. Jonkinlaista epäloogisuutta siis näin suomalaisesta näkövinkkelistä. Vapaapäivä oli silti oikein tervetullut.

Pikku-O oli ensimmäisenä hereillä, mutta hänkin vasta puoli kahdeksan aikaan, mikä on aivan tavatonta näin vapaapäivänä. Nopeasti heräsivät myös E ja Iso-O, mutta sen sijaan, että olisivat heti rynnänneet alakertaan katsomaan lastenohjelmia, jäivätkin sänkyihinsä lukemaan. Hain E:lle eilen kirjastosta ensimmäisen aloitteleville lukijoille tarkoitetun "Chapter book":in (=kirja, jonka tarina on jaettu lyhyisiin kappaleisiin ja jossa kuvia on selvästi vähemmän kuin perinteisissä lastenkirjoissa, mutta kuitenkin enemmän kuin varsinaisissa nuorisoromaaneissa). E tarttui kirjaan hanakasti heti eilisiltana, ja luki sen tänään aamupäivällä loppuun. Kun hieman epäillen kysyin, mitä kirjassa oikein tapahtui, kertoi E juonen aivan loogisesti. E taitaa siis ihan oikeasti osata lukea englantia. Jaksan ihmetellä - ja olen ylpeä.

Aurinko lämmitti pihaa mukavasti, ja pienet olivat melkein koko päivän pihalla. E hieman pahastui, kun kielsin laittamasta jääkylmällä vedellä täytettyä ammetta uintia varten, mutta mieli virkistyi hänelläkin, kun söimme sentään jälkiruokajäätelöt pihalla. Oli jo tosi kesäistä. T vietti päivän filosofian historian äärellä ensin kotona kerraten muistiinpanojaan, ja sitten lukupiirinsä kanssa G:n kotona Kantin ajatuksia aukoen. Eivät kuulemma ole vielä ihan kokonaan kirkastuneet.

Leivoin kakkupohjan Iso-O:n huomisia syntymäpäiviä varten. Kakun kuuluu olla "autokakku, joka on päällystetty suklaalla, ja jossa on mansikoita pyörinä ja rattina". Tuoreet mansikat ja tumma suklaa odottavat jääkaapissa gourmet-kokkimme T:n huomista panostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.