sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen

T kävi lauantai-iltana katolisessa kirkossa opiskelijakaverinsa konfirmaatiossa ja pääsiäisyön vigiliassa sekä osallistui sen jälkeen vielä tien toisella puolella olevan luterilaisen kirkon messuun. Koko perheen voimin oli tarkoitus osallistua pääsiäismessuun tänään aamulla. Tiesimme, että edeltävästi kirkolla olisi myös aamupala, mutta ajattelimme jättää sen häveliäissyistä väliin (kirkolla oli pitkään ollut lista, johon oli voinut ilmoittaa, mitä tuo mukanaan, ja kun emme listan lähellä ole hetkeen vierailleet, ei nimeämmekään sieltä luonnollisesti löytynyt). Yöllä T kuitenkin sai lämminhenkisen kutsun, joten päätimme unohtaa häveliäisyytemme, ja osallistua.

Lapset riemastuivat jo pelkästä ajatuksesta niin paljon, ettei mennyt kauankaan, kun vaatteet olivat päällä ja pyörät esillä. Keli oli jälleen mitä parhain, ja matka pyörillä sujui ilman kommelluksia. Saimme huomiota osaksemme; tien viereen pysäköinyt mies totesi moneen kertaan:"Way to go!", kun pyöräilimme ohi. Kirkolla pöydät notkuivat sekä suolaisia että makeita herkkuja. Iso-O:lle kävi pieni arviointivirhe, ja lautaselle ilmestyi viisi erilaista toinen toistaan makeampaa torttua. Pienen uudelleenjärjestelyn jälkeen saivat kaikki kuitenkin mahansa täyteen kohtuullisen terveellisin eväin.

Itse messu sujui varsin perinteisen kaavan mukaan, mutta oli tunnelmaltaan oikein lämmin ja iloinen. Kirkko oli täynnä pääosin vaaleaihoisia ihmisiä, mikä ei ole ihme, sillä monien sukujuuret ovat vahvasti Pohjois-ja Keski-Euroopassa. Pitkähän se messu jälleen lapsille oli, joten kaikenlaista pikkuaktiviteettia oli syytä jatkuvasti kehitellä, etteivät ympärillä olevat häiriinny kolmikostamme. Onnistuimme varmaan kohtuullisen mukavasti. Jälkikäteen kirkon pihalla oli "Easter Egg Hunting" eli aiemmin kätkettyjen pääsiäismunien etsintäkilpailu. Iso-O lähti alkuun aika ujona mukaan etsimään munia alle kouluikäisille tarkoitetulta alueelta. E sen sijaan juoksi heti pää kolmantena jalkana koululaisten alueelle ja löysikin melkoisen määrän. Pikku-O jätti etsimisen muille ja keskittyi nauttimaan kirkosta saamastaan helium-pallosta.

Kotiin tultuamme T panosti usean tunnin ajan pääsiäisateriamme onnistumiseksi. Se kannatti. Saimme nauttia pitkään marinoituneesta pääsiäislampaasta, paistoliemipohjaisesta kastikkeesta, höyrytetyistä kasviksista, omenakompotista, valkosipuliperunoista ja salaatista punaviinin kera. Väliruokana toimi hieman soveltaen valmistettu pääsiäspasha ja jälkiruokana kahvin kera Iso-O:n eilisen kakun loppu. Vatsa tuli niin täyteen, ettei iltapuuroa tarvinnut keittää.

Meidän pääsiäisemme on ohi; huomenna on normaali koulupäivä. T jatkaa 'lomansa' viettämistä kotona kirjakasojensa keskellä nenä kiinni tietokoneruudussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.