keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Energia puuhaksi

Kun koulua ei ole, on pakko keksiä päivittäin jotain puuhaa tai energiamäärä talomme sisällä kasvaa hallitsemattomaksi. Vaikka lasten loma ei ehkä osunutkaan kaikkein parhaimpaan aikaan omalta kannaltani, on silti ollut mukava, kun aamuisin ei ole tarvinnut hoppuilla mihinkään. Loma-aamut ovat toki alkaneet aikaisin, mutta kiireettömyys on kyllä hyväksi itse kullekin. Ja, maanantaiaamuna tuolloin vielä toipilaana ollut Pikku-O nukkui puoli yhdeksään!

Maanantain puuha liittyi pyöräilyyn ja touhuamiseen leikkipuistossa. E ja Iso-O löysivät uuden kaverin, jonka kanssa leikki sujui mainiosti ilman kieliongelmia. Pikku-O tervehti iloisesti pari vuotta vanhempia poikia, jotka tervehtimisestä innostuneina alkoivat pelleillä Pikku-O:lle. Alkuun menikin hyvin, ja Pikku-O nauraa kikatti, mutta kun toinen pojista otti Pikku-O:ta olkapäistä kiinni, tuli kiire jälleen äidin kainaloon. Oli evässämpylöiden aika. Pikku-O:n syödessä vieressäni sain hetken keskityttyä omaan kirjaani.

Tiistaina oli kirjastopäivä. Lapset tykkäävät jo pelkästä ajatuksesta, joten porukkaa ei tarvinnut houkutella mukaan. E ja Iso-O ottavat siististi kirjoja hyllystä ja valitsevat lainattavat kirjat niitä sohvalla selaamalla. Pikku-O sen sijaan käy kasaamassa suuria kirjapinoja sohvan reunalle, kääntelee sivuja suurieleisesti hetken ja yrittää laittaa ne sitten takaisin hyllyihin - paikoille, jotka eivät todellakaan ole niiden alkuperäisiä. Niinpä kirjastoreissumme kesto riippuu käytännössä omasta sietokyvystäni tämän pienen lukijan innokkuutta kohtaan. E olisi jo halunnut lainata Harry Potter-kirjan, mutta totesimme yhteistuumin sen vielä olevan liian massiivinen nykyiselle lukutaitotasolle; otimme mukaan neljä aloittelevan lukijan tarinakirjaa ("Chapter book"). Iso-O valitsi kahdeksan toinen toistaan tyttömäisempää, vähemmän tekstiä, enemmän kuvia-tyyppistä kirjaa. Ne samat kirjat ovat onneksi myös Pikku-O:n mieleen, joten iltasatukirjat ja vessalukemiset on jälleen turvattu seuraavan kolmen viikon ajalle, jonka kirjat kerrallaan lainassa saavat olla. E yleensä vähän kritisoi näitä Iso-O:n valintoja, mutta kuuntelee sitten kuitenkin mielellään, kun joku lukee.

Tänään lomaviikon puolivälissä puuhana oli vain käynti postissa veroehdotuksen vuoksi (tuntui vähän hölmöltä kirjoittaa kirjeeseen "AIRMAIL", kun kyseinen postinkulkemistapa on ollut viime päivät aikalailla jäissä - tai oikeammin pilvessä) sekä metroasemalla metrokorttia lataamassa. Onneksi keli oli suosiollinen pitkään ulkoiluun omalla pihallamme. Iso-O pyysi lukupiiristään saapuneelta T:lta leikkimökkiä. Sitä nyt ei äkillisesti järjestynyt, mutta hyvänä korvikkeena toimi pihalle pystytetty teltta. Siellä sisällä kolmikkomme sai aikaa kulumaan yllättävänkin pitkään. Välillä tosin täytyi käydä vähän juoksemassa taloa tai telttaa ympäri.

Huomenna lähdemme piipahtamaan tulevalla työpaikallani. Tarkoitukseni on ojentaa koko juhlallisen kokoinen paperi- ja todistuspinoni suoraan asioitani hoitavalle henkilölle. Toivottavasti en tee liian elävää ensivaikutelmaa saapuessani paikalle kolmen ei-niin-kovin-flegmaattisen seuralaiseni kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.