sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Siivoamista ja henkistä valmistautumista

Meillä pitäisi olla neljä imuria. Meillä on kolme. Kun yhden niistä pitää olla aikuisen käytössä, on kolmelle energiapakkaukselle jaettavaksi vain kaksi. Sellaisestakin voi tulla ongelma.

Lauantaina oli siivouspäivä liian pitkän tauon jälkeen. Imuriepisodista selvittiin jakamalla vuoroja ja E:n ja Iso-O:n välisestä ammeenpesukriisistä antamalla Iso-O:lle lasiovien tahranpoistotehtävä. Pikku-O pyyhki pöytiä. Huomasin, että oikein markkinoimalla siivouksen voi vähitellen ulkoistaa kokonaan perheen aikuisväestön ulkopuolelle. Loistavaa! No, tiedänhän, että sitten kun kolmikosta oikeasti olisi tällä saralla apua, eivät he enää halua sitä (innokkaasti) tehdä.

Onneksi siivoaminen lohkaisi vain pienen osan viikonlopusta. Muilta osin nautimme ihanan keväisestä säästä pihalla. Lapset rakensivat hauskan avaruusaluksen ja minä istuin auringossa lukemassa kirjastosta lainattua Havaijin matkaopasta. Alan vähitellen päästä tunnelmaan - aikamoinen juttu, että olen lähdössä tiistaiaamuna melkein viikoksi paratiisisaarelle. Kun vain voisi hypätä matkapäivien yli (13 tuntia lentokoneessa ei oikein viehätä) ja esitys menisi siedettävästi! T:lla on todella tiukka tilanne opiskelujen suhteen, joten tuntuu kurjalta jättää hänet tänne huolehtimaan kaikesta yksinään. Olisi muutenkin niin paljon mukavampi lähteä koko porukalla, mutta uskallan silti paljastaa, että aika hienolta tämä saamani mahdollisuus tuntuu.

2 kommenttia:

  1. Nauti matkastasi, olet sen enemmän kuin ansainnut!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, M-H! En tosin ymmärtänyt kohtaa "olet sen enemmän kuin ansainnut".. Mutta, ansainnut tai ei, luulen nauttivani. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.