maanantai 6. syyskuuta 2010

Labor Day-viikonloppu

Boston College Eaglesin kausi käynnistyi amerikkalaisen jalkapallon osalta lauantaina, ja olimme sitä todistamassa. Ihmisiä oli paljon (Alumni Stadiumille mahtuu 44 500 henkilöä), ja joukkomme hajosi ennenkuin löysimme paikoillemme. Niinpä istuin Pikku-O:n kanssa yläkatsomossa ensimmäisen puoliajan nauttimassa viilentävästä tuulesta muiden istuessa alemmassa katsomossa huomattavasti helteisemmissä olosuhteissa. Itse peliä oli mukavampi katsoa kuin viimeksi; olisin jopa jaksanut koko neljän tunnin ajan. Edeltävästi olin nimittäin opiskellut hieman pelisääntöjä netistä ja täytyy tunnustaa, että vaikka pelikatkoja oli edelleen tarpeettoman paljon, oli hienoja tilanteita hyvin niitä korvaamaan. Pikkuväkikin jaksoi varsin mainiosti, mutta viimeisen neljänneksen alkaessa alkoi levottomuutta olla sen verran ilmoilla, että päätimme suunnata takaisin kotiin. Jälkikäteen selvisi, että BC Eagles voitti Weber State Wildcatsit 38-20. Pelin jälkeen lastenhuoneen seiniä ilmaantui koristamaan kolme identtistä Eaglesin joukkueen julistetta - Pikku-O:n tosin muita ryppyisempänä ja repaleisempana.

Yöllä oli viileämpää ja nukuimme kaikki tavallista pidempään. Koska luvassa oli - jälleen - tosi lämmin päivä, lähdimme kohti satamaa katsomaan, josko mahtuisimme lauttaan. Jono oli mykistävä, mutta saimme liput. Emme tähtäämäämme lauttaan, mutta jo seuraavaan. Ja kun olimme ajoissa tyrkyllä, saimme lautan parhaat paikat aivan perästä ja pääsimme ihailemaan auringonpaisteessa kylpevää kaunista Bostonin keskustaa sen jäädessä kokoajan kauemmaksi.

Georges Island on pieni linnoitussaari Bostonin saaristossa. Sen toiselta laidalta näkyy Pohjois-Amerikan ensimmäisen majakan lisäksi avomerelle. Saari kootuu käytännössä kokonaan Fort Warren-linnoituksesta, ja erityisesti E ei innostukseltaan meinannut pysyä housuissaan:"Iso-O, tule katsomaan kaikkein suurinta tykin paikkaa!" Pikku-O käveli välillä reippaasti (linnoitusten sisällä oli tarpeeksi jännittävää), välillä vähemmän reippaasti (ulkona ei ollut tarpeeksi jännittävää). Kävelylle ei ollut vaihtoehtoja, sillä luovuimme kärryistämme Suomi-loman aikaan. Onnistuneen päivän jälkeen pieni poika valitteli kipeitä jalkojaan.

Labor Day on vapaapäivä - täkäläinen vappu. Jouduin uhraamaan siitä osan tieteelle tai oikeammin tutkimustyön etiikalle ja erilaisille julistuksille. Jotta pääsen käsiksi omaan projektiini, täytyy minun läpäistä monta monituista byrokraattista estettä. Läpäisin niistä nyt yhden nimeltään CITI Training. Muu väki teki samanaikaisesti pihatöitä: T leikkasi nurmikon ja pensasaidan, E ja Iso-O haravoivat ja Pikku-O kantoi lehtiä pussiin. Kun sain oman testini valmiiksi, ryhdyin laittamaan tavaroita järjestykseen huomenna alkavaa koulua varten T:n lähtiessä E:n ja Iso-O:n kanssa etsimään uusia kenkiä. Pikku-O sai niin mieleiset sisäkengät omaa kouluaan varten, että käveli ne jalassa koko loppuillan. Päiväruoan jälkeen T uppoutui hetkeksi oman artikkelinsa äärelle, ja me muut siivosimme taas melkoiseen epäjärjestykseen joutuneen lastenhuoneen. Nyt alkaa kaikki olla valmista uutta kouluvuotta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.