keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Ekat kerrat muillakin

E aloitti tiistaina toisen luokan Ms. Ceglian johdolla. Toisin kuin Suomessa, jossa sama opettaja voi johdattaa joukkonsa ensimmäiseltä luokalta jopa yläkoulun kynnykselle, on täällä joka vuosi uusi opettaja ja uudet luokkakaverit. Ms. Ceglia on toisen luokan opettaja - niin tänä kuin viime ja tulevana vuonnakin. Ja luokkakavereista vain noin kolmannes on vanhoja tuttuja. Loput ovat kahdella muulla rinnakkaisluokalla.

Iso-O meni Ms. Jurianszin ja Ms. Turgeonin luokalle. Parista edeltävästä tapaamisesta johtuen hän koki tuntevansa luokkakaverinsa, eikä vaikuttanut mitenkään ylijännittyneeltä koulun tänään alkaessa. Kävikin niin, että jännittäjä olin minä; kurkkua kuristi, kun hän lähti halauksen ja heilutuksen jälkeen saparot päässään heiluen opettajan johdolla kohti omaa paikkaansa. Sinne se meni nyt toinenkin, koulutien syövereihin.

Koulun alkamisen lisäksi E ja Iso-O ovat aloittaneet After Care Programissa. E on 2.-3. luokkalaisten ja Iso-O K-1. luokkalaisten ryhmässä. After Care on samassa koulurakennuksessa, ja sinne siirrytään heti oppituntien päättymisen jälkeen - Iso-O haetaan ohjaajien toimesta luokasta, E siirtyy omaan ryhmäänsä muiden koululle jäävien kanssa. After Care on tarjolla E:lle klo 15-18 (paitsi tiistaisin, jolloin se alkaa lyhyen koulupäivän vuoksi jo klo 12.30) ja Iso-O:lle ma-ke klo 12.30-18 sekä to-pe klo 15-18 (Kindergartenissa pitkiä koulupäiviä, klo 8.20-15, on vain kaksi).

Pikku-O ei ole oikeastaan vielä aloittanut, mutta kaikenlaista pikkupuuhastelua on hänenkin osalleen järjestetty. Opettajat kävivät viime viikolla kotikäynnillä. Eilen oli vanhempainilta. Tänään T oli Pikku-O:n turvana hieman yli tunnin ajan luokan ulkopuolella Pikku-O:n leikkiessä ja tutustuessa ei niinkään kavereihin vaan pikemminkin luokan tavaroihin; huomenna minä olen paikalla samassa roolissa. Perjantaina pitäisi pärjätä tätien johdolla ilman vanhempia kolme tuntia ja maanantaina neljä. Tiistaina karu totuus sitten iskee; normipäivän klo 8-15 lisäksi kun pitäisi selvitä vielä Late Care-hoidossa pahimmillaan klo 18 saakka. Saapi nähdä, kuinka käy.

T:n luennot alkoivat tiistaina ja jatkuvat torstaina. Välipäivinä pitää saada luettua ja kirjoitettua sellaista vauhtia, että hitaampaa hirvittää. Normimeininki.

Ekat kerrat on nyt kattavasti koettu. Ei muuta kuin tuulta purjeisiin ja kohti rutiininomaisia seikkailuja! Paitsi että huomenna E:lla ja Iso-O:lla on jo ensimmäinen vapaapäivä - Rosh Hashanah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.