maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen

Pitkäperjantai oli vapaa kaikille koululaisille ja opiskelijoille uskontokuntaan katsomatta, mutta tänään maanantaina E:n ja Iso-O:n on aika palata sorvin ääreen. Katolinen yliopisto Boston College ja sen preschool BCCC saavat vielä jatkaa. Minä sain osallistua pääsiäiseen sunnuntaina.

Menimme pääsiäismessuun, sillä odotettavissa oli E:n ja Iso-O:n ensimmäinen ehtoollinen. Juhla alkoi seurakunnan yhteisellä aamupalalla, jatkui täyden kirkkosalin kanssa pääsiäispäivän messuna ja huipentui meidän kohdallamme ehtoolliseen, joka jännitti kahta vanhimmaistamme. Aivan selvää ei ollut, käytetäänkö yhteismaljaa vai pientä maljaa, millä seurauksella E:lla oli pieni malja ja Iso-O:lla ei. T sitten haki oman Iso-O:llekin. E:n ja Iso-O:n nimet olivat painettuina päivän messuohjelmaan ja kuulutettiin kaikkien kuultavaksi. Tämä hieman hämmensi erityisesti Iso-O:ta, joka sai ylimääräistä huomiota lähestyvän syntymäpäivänsä huomioimisena (kirkolla on tapana toivoittaa julkisesti hyvää syntymäpäivää kaikille seuraavalla viikolla syntymäpäiviään viettäville jäsenilleen). Messun jälkeen oli lasten eniten odottama osio - Easter Egg Hunting. Ohjeet olivat, että maksimissaan 7 munaa saa löytää. Pikku-O:n pussissa oli iloisella naamalla todettuna:"One hundred eggs".

Kirkon jälkeen kotona oli pääsiäisaterian viimeistelyn aika. Valkosipuliperunat olivat hautuneet ja lammas marinoitunut jo edellisenä päivänä. Tarjolla oli lisäksi punaviinikastiketta, omenakompottia, naan-leipää ja kiivikuutioita punaviinin kera. Hyvää oli. T oli tehnyt jälkiruoaksi pashaa. Sitä oli niin paljon, että kutsuimme läheisen suomalaisperheen meille. Ja hehän tulivat. Mukavaa.

Iso-O:lla on tulevana keskiviikkona syntymäpäivät, ja halusin ne huomioida vapaapäiväni aikana. Olin löytänyt niin hänen näköisensä varvastossut (vaaleansiniset kukkatossut), että paketoin ne hänelle lahjaksi. Pojat tekivät kortit. Söimme Iso-O:n piirtämän mallin mukaista pupukakkua, pelasimme Iso-O:n toiveesta erän Cranium Cadoo-peliä ja katsoimme televisiosta elokuvan Mulan. Kakun jälkeen oli aika mennä nukkumaan. Oli melkoisen intensiivinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.