tiistai 16. huhtikuuta 2013

Bostonin pommi-isku

Meidän ihanassa kaupungissamme sattui kaksi räjähdystä maratonin loppumetreillä. Ainakin kolme kuoli ja 176 loukkaantui - 17 vakavasti. Me emme olleet lähelläkään paikkaa. En edes harkinnut lähtöä Bostonin keskustaan, koska lasten innostus lähteä juoksijoita kannustamaan oli lähes olematonta. Koska reitti kulkee myös Newtonin läpi ja varsin läheltä kotiamme, ei tarvetta tietenkään ollutkaan. Kannustimme pari tuntia ennen räjähdystä joukkoa, joka ehti maaliin juuri ennen katastrofin alkua. Hieman hätkähdyttävää on se, että virallinen ajanottokello oli räjähdyksen hetkellä näyttänyt aikaa 4:09:44, mikä on lähellä meidän T:n keskimääräistä maratonnopeutta. Onneksi meillä ei ole ollut rahaa laittaa häntä tätä juoksua juoksemaan - osallistumismaksu on monta tuhatta dollaria. Haaveissa juoksu sen sijaan näyttää olevan.

Vielä ei ole tiedossa, kuka on ollut iskun takana. Käynnissä oleva tiedotustilaisuus ei näytä tuovan suurta lisäinformaatiota. Turvatoimia keskustassa on kiristetty, kaikkien poliisien lomat peruttu ja räjähdyksiä ympäröivien korttelien alue suljettu muilta kuin räjähdystutkijoilta. Muutoin Boston on palaamassa Patriot's Day:n jälkeiseen arkeen. Meidän oli tarkoitus lähteä tänään Iso-O:n toiveesta Chinatown-retkelle, mutta menemmekin jokin toinen päivä. Voisimme hyvin mennä, mutta miksi turhaan tuppautua keskustaan, kun voi tehdä jotain muutakin.

Kaupunginjohtaja Thomas Meninon sanoin: "This is a bad day for Boston but if we pull together we will get through it... Boston will overcome".

2 kommenttia:

  1. Viime kesänä olimme kannustamassa HCM-juoksijoita Lauttasaaressa; teidän lapset, Hansin äiti ja minä. Välillä pulikoimme meressä;)se oli kiva päivä!

    Jysähtipä ilkeästi sydänalassa kun kuulimme nämä Boston -uutiset, ikävää ikävää...

    Kevättä ja valoa sinne kuitenkin,
    terveisiä teille kaikille; lapsille erityiset afrikantähti ja nellikoira -terveiset!!
    yst terv Mari - Hansilta terkkuja myös

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Mari, että olitte avuksi viime kesän HCM-aikaan! Hyvä mieli oli päivästä jäänyt kaikille osapuolille.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.