keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Hauska juoksu ja puheterapiapalaveri

Maanantai-iltapäivänä kokoonnuimme koko porukan kera E:n ja Iso-O:n koululle kannustamaan molempien juoksukilpailua (1,5 km FunRun koulualueen ympäri). T oli hakenut Pikku-O:n ja odotti minua malttamattomana pyöräkärryn luona päästäkseen ensimmäisenä juoksuun lähteneen E:n kanssa lähtöviivalle. Me kannustimme Pikku-O:n kanssa maaliviivan tietämillä, kun E saapui hieman kärjen jälkeen perille. Mukana juossut T kiirehti takaisin lähtöviivalle tehdäkseen saman matkan uudelleen Iso-O:n kanssa. Iso-O:lla matkaan kului tasan puoli minuuttia E:a enemmän, mutta koska sarjana oli kakkosluokan sijaan Kindergarten, vetäisi matamimme tyttöjen toiselle sijalle, ja sai palkinnoksi lipun jäätelöbaariin. Alkuun hän luuli, että lipulla pääsee kaksi henkilöä ilmaiseksi, ja illan aikana hän mietiskeli moneen otteeseen, kenet hän mukaansa ottaisi. "I have THOUSANDS of friends!!" Kun lopulta selvisi, että vain ostamalla yhden jäätelön saa toisen ilmaiseksi, jäivät mietteet vähemmälle, mukaan kun pitää ottaa maksajakin. Ehkä minut siis kuitenkin kelpuutetaan kaveriksi, vaikka ensimmäiseltä listalta putosinkin heti alkukarsinnoissa.

Pikku-O:n asioiden äärellä oltiin tänään keskiviikkona. Montessori-koulusta mukaan saapui Pikku-O:n opettaja ja erityisopettaja (vaikka tiedossa olikin, että Pikku-O on kahden koulupäivän jälkeen siirtymässä toiseen kouluun), ja Newtonin kunnan puolelta puheterapeutti sekä puheterapiaopiskelija. Kävimme läpi Pikku-O:n tilanteen kuulemalla kaikkia asianosaisia. Alustavana tietona on, että pikkuisimpamme aivot eivät lähetä oikeanlaista informaatiota puheen tuottamiseen tarvittaville kielelle, suulle ja huulille. Tilannetta ryhdytään korjaamaan jo kesällä - heinäkuun ajan Pikku-O pääsee kahdesti viikossa kolmen muun samantyyppisestä vaivasta kärsivän pienen ihmisen kanssa harjoittelemaan, ja ennen Suomi-lomaamme tiedämme, jatkuuko terapia kerran vai kahdesti viikossa syyskuusta eteenpäin.

Alamme helteen meitä hiillostaessa (huomenna taitaapi mennä 100*F eli 38*C rikki) valmistautua suomalaisperheen saapumiseen muutaman tunnin kuluessa. T:n teologiystäväperheen vaimo on ollut kevään New Haven:issä Connecticutissa, ja nyt heillä on tarkoituksena koko perheen voimin tutustua lähiympäristöön, kuten Bostoniin ja Niagaran putouksiin. Vihje: saa tänne muutkin tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.