torstai 27. toukokuuta 2010

Tentin jälkeisiä tunnelmia

T:n tentti on ohi. Hirveää hiillostusta se oli ollut, mutta läpi se meni. Tentin jälkeen tiistai-iltapäivänä kodissamme käveli yksi rauhaton henkilö, joka näytti ihan samalta kuin neljän seinän sisälle sairastamisen vuoksi edellisellä viikolla pakotettu poikansa, jolta tuolloin toistuvasti kuului valitus:"Äiti, mulla ei oo MITÄÄN tekemistä". Ihan vastaavaa lausahdusta en kuullut, mutta ilmeestä päätellen ajatukset kulkivat samaa rataa. Hyötyäkin tästä rauhattomuudesta oli; hirveästä helteestä huolimatta pensasaita tuli leikatuksi.

Tentin jälkeisenä päivänä T oli umpiunessa vielä puolilta päivin. Väsymystä ei helpottanut paahtava kuumuus, josta Iso-O totesi:"Äiti, tänään on yli yhdeksänkymmentä astetta"jatkaen:"But it's going to be colder in a few days!" Hellepäivän illaksi T oli kutsunut lukupiirinsä meille grillaamaan, ja eteläafrikkalaisen F:n ja kolumbialaisen G:n lisäksi seuraksemme saapuivat G:n turkkilainen kämppäkaveri tuoreen vaimonsa kanssa. Lukupiiriläiset olivat kaikki selkeän uupuneita, mutta helpottuneita, ja vietimme jälleen kerran erittäin rentouttavan ja hauskan illan. Lapsetkin saivat osallistua, sillä aloitimme illanviettomme tarpeeksi ajoissa - jo n. viiden aikoihin. Pikku-O ihastui turkkilaiseen, itseään n. 25 vuotta vanhempaan, kauniiseen naiseen, jolle alkuun kantoi lukemattoman määrän erilaisia kukkia ja kasveja pihaltamme, siirtyen sitten kauniisiin kiviin ja ehdottaen lopuksi retkeä pihallamme olleeseen pieneen telttaan.

Vaikka vielä ei uskalla juhlia, oli eilen ensimmäinen päivä, kun pieni casanovamme selvisi vaipatta ilman yhtään vahinkoa. Maanantaina nimittäin tämä omatoimisuuden huipentuma kieltäytyi laittamasta vaippaa päälleen, eikä ole siihen enää sen jälkeen suostunut. Kaksi päivää pestiin lattioita ja vaatteita, mutta eilinen sujui mainiosti. Iltaisin on käyty vahvaa tahtojen taistelua, sillä myös yövaipasta pitäisi päästä eroon (se ei tule kysymykseenkään vielä pitkään aikaan ellei ihmettä tapahdu).

Nautimme tänään torstaina hieman alemmista lämpötiloista (72*F=22*C). Vaikka T:n opinnot ovatkin tältä erää ohi, jatkuvat E:n ja Iso-O:n koulut vielä usean viikon ajan. Mutta, Suomi-lomaa odotetaan jo pienten keskuudessa kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.