keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kaksinkertainen syy juhlia

Söimme juuri lasermiekkakakkua. Kotikondiittorimme T sen tekaisi lukukiireidensä keskellä, ja lopputulos tyydytti hyvin toipilaana syntymäpäiväänsä kotona viettänyttä sankariamme. Minunkin mielestäni se oli oikein upea ja maistuva (tiukka kääretortturulla, jonka toinen pää tummien viinirypäleiden ja suklaan päällystämänä muodosti miekan kahvan ja toinen, pidempi vihrein viinirypälein päällystetty pää miekan terän). Lahjat ja kortit tuottivat iloa, ja heti, kun lupa irtosi, katosivat E ja Iso-O yläkertaan rakentamaan avaruuspoliisialusta. Eikä rakentamisessa kauan kulunut. Kiitokset jälleen kaikille E:n tärkeää päivää muistaneille!

Sain itsekin päivälle syyn juhlia. Sydämeni hetkeksi pysäyttänyt viesti tenttitulosten (USMLE Step 1) saapumisesta ilmaantui sähköpostiini heti aamusta. Tykytys pääsi jatkumaan vasta viestin avattuani: Olin päässyt läpi! Ihan kärkikastiin en kuulunut, sillä läpipääsy varmistui kahdeksan pisteen marginaalilla, mutta kukapa sitä kyselee (paitsi kaikki, jotka päättävät, missä sairaalassa sitä pääsisi erikoistumispalveluitaan tekemään). Mutta siis, hurraa! Viidentoista vuoden tauko perustieteissä ei estänyt mieleenpalautustani kaikkien raskauksien aiheuttamien aivokutistumien jälkeenkään, jatkuvista luku-urakkaa häirinneistä ulkoisista - ja sisäisistä - keskeytyksistä huolimatta. Ihan huippua!

Parhaat pisteet irtosivat helpotuksekseni neurotieteistä. Kirkkaasti läpi olisin mennyt myös keuhkotaudeista, anatomiasta sekä hieman yllättäen veritaudeista. Sen sijaan minulta ei kannata kysyä neuvoja ravitsemustiedossa, eikä varsinkaan biokemiassa. Biokemia ei yllätä, mutta tuo ravitsemustietoisuuteni alennustila suorastaan huvittaa. Olenko jo sillä täkäläisellä tiellä, jolla kasviksista puhuttaessa käytetään lyhennettä "v-word" (v=vegetable, kasvis)? Sillä jos tuon sanan sanoisi, voisi kasviksia sisältävä ruoka jäädä syömättä (niin mainoksissa sanotaan).

V-wordista huolimatta on kiva jatkaa lukemista toiseen tenttiin (USMLE Step 2CK), kun ei tarvitse murehtia ensimmäisen uusimista. Toivottavasti vaan en liikaa ylpisty ja mene liian reteällä asenteella paikalle. Siitä kun ei tunnetusti hyvä seuraa.

4 kommenttia:

  1. Hienoa, onnittelut!

    Harmi, kyselivät ilmeisesti kananmunista ja leivinjauhoista, jos biokemia ei oikein onnistunut. Mutta unohtakaamme se ja iloitkaamme vahvasta neuro-osaamisestasi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Taisin saada oikein virallisen varmistuksen, että kotikemistin hommat on parasta jättää osaavampiin käsiin..

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.