perjantai 9. maaliskuuta 2012

Syntymäpäiviä

Iso-O vieritti muutaman kyyneleen ymmärtäessään, että syntymäpäivääni ei vietetä koko päivän ajan kotona, vaan ensin meidän kaikkien oli mentävä kouluihin ja töihin. Kyyneleet kuivuivat päivän aikana, ja sain lasten suunnitteleman ja T:n toteuttaman juhlaillallisen töistä tullessani. Päähäni painettiin kruunu, sain kuulla E:n itsesäveltämän nokkahuilukappaleen (ei ehkä mitään Mozartia, mutta oli nuotitkin tehtynä), ja lopuksi avasin kortit ja lahjat. Iso-O oli pujotellut lähes metrin mittaisen kaulanauhan helmistä. Erityistä iloa tuotti isotädin kirjoittama kirja, joka saapui postissa juuri oikeana päivänä.

Illallisen kohokohta oli kakku. Iso-O:n tarkkojen ohjeiden mukaisesti T oli muotoillut aiemmin tekemästäni taatelikakusta sydämen, koristellut sen aprikoosihillolla ja sulatetulla suklaalla, tehnyt päälle pienen marenkisydämen ja vierelle suklaanarussa roikkuvan kortin - joka oli pala taatelikakkua koristeltuna mansikkasydämellä. Aika söpöä.

Lapsilla oli juhlia jo aiemmin. Lauantaina E ja sunnuntaina Iso-O kävivät kavereidensa syntymäpäivillä. E:n juhlat olivat aivan hirveässä peliluolassa (Fun and Games) ja aiheena oli Laser Tag. Pojat olivat aivan hikisiä, kun kävimme hänet hakemassa; mukavaa oli ollut. E oli ostanut voittamillaan poleteilla ison pierutyynyn, ja siitä riitti hauskuutta koko illaksi ja seuraavaksikin. Ei ehkä minulle ja T:lle niinkään. Iso-O taas pääsi jälleen KOTIsyntymäpäiville, joita onkin viime aikoina ollut ilahduttavan paljon. Aiheena oli Panda ja kirahvi, ja mukaan tuli normaalin pussin lisäksi "tosi ihana" panda, jolla on nimikin: Bamboo.

Ihan pelkkää juhlaa viikko ei ole tarjonnut. Kävimme myös ilmaisessa terveystapahtumassa lähisairaalallamme. Toiveena oli saada kaikkien, erityisesti lasten, verensokerit mitattua. T ja minä saimme tietää kolesteroli- ja sokeriarvomme sekä verenpaineemme, mutta lapsien osalta anti jäi melko köyhäksi; tapahtuma olikin käytännössä vain aikuisille. Pöh.

Perheemme seuraaviin syntymäpäiviin on aikaa alle kuukausi. Ihastuttava, pitkä ekaluokkalaisemme valmistautuu täyttämään seitsemän vuotta.

2 kommenttia:

  1. Paljon onnea kaikille lähimenneisyyden ja -tulevaisuuden synttärisankareille! Kuulostipa synttärikakun ideointi sekä toteutus tosi taidokkaalta :) !!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Salla! Kakkujen ideointi on yleensä sankarin itsensä homma, mutta minulle ei tarjottu tätä mahdollisuutta.

    Onnea myös tulevan viikon sankarille!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.