perjantai 16. maaliskuuta 2012

Match - yhteensopivuus ilman saippuaa

Edellisenä perjantaina kaikki Yhdysvaltojen erikoistumisohjelmiin hakijat saivat viestin siitä, ovatko he SOAP-eligible. SOAP tulee sanoista Supplemental Offer and Acceptance Program, ja tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki ne hakijat, jotka saivat maanantaina ilmoituksen: "Not matched" tai "Partially matched", saivat uuden mahdollisuuden hakea Match-viikon kuluessa täyttymättä jääneisiin ohjelmiin. Mikäli maanantaina kuitenkin sai onnitteluviestin "Congratulations! You have matched", ei enää ollutkaan SOAP-eligible, eikä näin ollen päässyt katsomaan täyttymättä jääneiden ohjelmien listaa. Toisaalta, miksi olisi pitänytkään, sillä paikka oli jo varmistunut.

Minä en päässyt katsomaan listaa. Hyvää mieltäni kuitenkin varjosti tietoisuus siitä, että minua hakemusteni kanssa monin tavoin auttanut paragualaisystäväni pääsi. Hänen kertomansa mukaan listalla oli vain aivan mahdottomia vaihtoehtoja, ja niinpä hän jäi kokonaan tämän hakukierroksen ulkopuolelle. Vuoden päästä sitten uudelleen.

Niinkuin aiemmin olen kertonut, ei minua kutsuttu kuin yhteen neurologia-haastatteluun, joten aika yksinkertaisella päättelyketjulla pystyin jo maanantaina sanomaan, minkä ohjelman kanssa olin yhteensopiva. Niiden, jotka oli kutsuttu useisiin, täytyi odottaa koko viikko tätä olennaista tietoa; varsinainen Match-day kun oli vasta tänään perjantaina klo 13. Heti yhden jälkeen sain viestin UMASS Neurologian klinikan ohjelmakoordinaattorilta:"Dear J, We are thrilled you have matched with us for both medicine internship and neurology residency[...] All the best to you, and congratulations to ALL of us". Joo, tiedän, että muutkin hyväksytyt saivat saman viestin. Tulin silti melkoisen hyvälle mielelle.

Mitä tämä kaikki sitten meille tarkoittaa? Sen näyttää aika, mutta heinäkuun alusta lähtien minä palaan kolmen vuoden tauon jälkeen omaan ammatilliseen rooliini. Aikamoinen juttu, vai mitä.

6 kommenttia:

  1. Tosi hieno juttu! Paljon Onnea ja Hurraa!!!
    T. Alja

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kannustuksesta! Olen tosi iloinen.

    VastaaPoista
  3. Hienoa Johanna! Onnittelut!!

    VastaaPoista
  4. No nyt ymmärrän sähköpostisi sisällön paremmin ja sen, miksi elokuu on aikalailla mahdotonta olla Suomessa. Paljon onnea!!! Hitsi, kun en tajunnut onnitella aikaisemmin, mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan... :)

    Ja kiitoksia teidän perheelle ja erityisesti pikku-O:lle meidän naperon synttärimuistamisesta!

    VastaaPoista
  5. Isosti onnea!!!!!!
    :) Heidi F

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.