lauantai 24. maaliskuuta 2012

Paperiasioita

Paperiasiat ovat olleet viikon teema. On ollut kivoja ja on ollut tylsiä. Jokaisella jotakin. Paperiasioita kuitenkin.

E on perheemme ensimmäinen MCAS-testin suorittaja. MCAS (Massachusetts Comprehensive Assessment System) on koko osavaltion yhteinen koe, joka toistuu joka vuosi luokkien 3.-8. aikana sekä kertaalleen vielä 10. luokalla. Kokeessa - tai oikeammin kokeissa - mitataan englanninkielen taitoa, matemaattista osaamista sekä ylemmillä luokilla biologian, kemian, fysiikan ja teknologian ymmärtämistä. Kokeiden tuloksilla on ylemmillä luokilla merkitystä, sillä osittain niiden perusteella valitaan opiskelijoita College-opintoihin. E:lla tietenkin kyse on vain vertaamisesta omaan ikäluokkaan. Ja tarkkaan ottaen MCAS-tuloksilla mitataan oppilaiden sijaan lähinnä koulujen menestymistä. Hyvin pärjäävät koulut palkitaan, huonosti pärjänneissä voi käydä jopa niin, että koko opettajakunta irtisanotaan. Näin kävi mm. Bostonin yhdellä alueella pari vuotta sitten. E:n ja Iso-O:n koulussa tällaista pelkoa ei ole, eikä E varmasti ole heikoiten kokeesta selviävä. E oli jälkikäteen helpottunut ja sanoi sen olleen ok.

Iso-O on jatkanut omanlaisiaan paperiasioita. Paperinkulutus sekä koulussa, afterschoolissa että kotona on huimaa. Aina on jotain tekeillä. Hienoa jälkeä syntyykin. Tosin sivutuotteena syntyy myös valtaisa kaaos, mikä näyttää jotenkin olevan osa hänen boheemia persoonallisuuttaan.

Pikku-O voitti arpajaisissa korin täynnä paperia. Nimittäin erilaisia vapaalippuja Bostonin seudun huvituksiin (mm. Aquariumiin, Lastenmuseoon, Ankka-veneisiin ym.) monien satojen dollarien arvosta. Ei tule T:lle aika pitkäksi kesällä, kun minun työni jo alkavat, ja lapset lomailevat.

Lasten paperiasiat ovat olleet joko siedettäviä (E) tai mukavia (Iso-O ja Pikku-O). Ihan samaa ei voi sanoa minun paperiasioistani. UMASS lähetti torstaina pienen kirjekuorellisen erilaisia täytettäviä lomakkeita. Olin hieman yllättynyt niiden pienestä määrästä - tämähän on helppoa. Vaan eipä ollutkaan. Lomakkeissa oli nettiliite, josta löytyi muutama lomake lisää. Niiden täyttämiseen meni koko perjantaityöpäiväni. Eikä edes riittänyt. Jatkan jälleen ensi viikolla.

T sai parin viikon sisällä korjauspyynnöt kahdesta eri lehtiin lähettämistään artikkeleista. Toinen on suomenkielinen, ja hyväksyttiin korjausten jälkeen julkaistavaksi. Toinen on vielä työn alla, mutta on melko todennäköistä, että se hyväksytään myös - kansainväliseen Ricouer-julkaisuun.

Viikonloppu on vapaa liiallisista paperiasioista. Meillä on nimittäin vieraita Suomesta. Perjantai-iltana saimme T:n ystävän kavereineen meille viikoksi. Käyvät tosin muutaman päivän reissun NYC:ssa. Kuin suunnitellusti juuri tuoksi muutaman päivän väliksi meille tulee T:n maraton-kaveri T jo toista kertaa. Harmi, etteivät viime viikon upeat kesäkelit enää jatku. Nyt pitää kaikkien kukkivien puiden ja pensaiden minilehtien selvitä jopa öisistä pakkaskeleistä.

Lopuksi aiheeseen liittymätön ilmoitus. Meidän Oulun asunnostamme on siellä lähes kolme vuotta asunut perhe lähdössä kesäkuun lopussa pois. Mikäli tiedätte ketään, joka voisi olla asunnon vuokraamisesta kiinnostunut, meihin voi olla yhteydessä lisätietojen saamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.