maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesän ensihetket

Lapset ovat lomailleet kotona hieman yli viikon. Kelit eivät olisi voineet olla paremmat. Vieläkään ei ole 90 Fahrenheitia (32*C) mennyt rikki, mitä jaksetaan uutisissa toitottaa - ikäänkuin joku sitä hirveästi odottaisi. 80 Fahrenheitia (27*C) on ihan sopivasti, joillekin liikaa sekin (T). Sisäkasvimme, joita on kokonaiset neljä kappaletta, on siirretty ulos saamaan aurinkoa. Niiden ympärillä käyskentelevät pihan eläimet, joita viime aikoina ovat oravien, maaoravien ja lintujen lisäksi olleet isokokoinen hiiri (toivottavasti ei rotta), pupunpoikanen sekä kalkkunaperhe kymmenen pikkupallerovauvansa kanssa.

Kaikenlaista terveyteen liittyvää on loman alkuun mahtunut. Iso-O on tervehtynyt parvorokostaan, itsekin aloitan aamulenkkeilyn kahden viikon nivelsärkyjen viimein helpotettua. E:n nilkka taittui naapurin tramboliinilla hypellessä, ja Pikku-O sai sormivamman pudottuaan puusta, johon hänen oli jostain syystä täytynyt kiivetä. Kun yritin varata aikaa omalääkärillemme, kävi ilmi, että muualle muuttaneen aiemman lääkärimme korvaaja ei hyväksykään vakuutustamme. T löysi meille uuden tarvittuaan neuvoa aivan muun asian tiimoilta - tämä uusi kun on sekä yleissisätautilääkäri että gastroenterologi. En tosin itse ole vielä virallisesti hyväksytty. Ensin nimittäin täytyy soittaa toimistolle ja kysyä, josko pääsisi potilaaksi.

Pääosin lapset ovat olleet T:n hoidossa, mutta erinäisten asioiden vuoksi muunkinlaisia järjestelyjä on täytynyt tehdä. T:n luennon aikaan - jonka jälkeen sivumennen sanoen useampikin opiskelijoista kyseli, josko pääsisi myöhemminkin hänen luennoilleen - lapset olivat ystäväperheemme luona. T:n tutkimusten aikaan täälläolomme ensimmäinen lastenhoitaja, puoliksi suomalainen A, oli heidän seuranaan. T antoi lapsille ja A:lle ohjeen puhua vain suomea. Kun kysyin jälkikäteen Iso-O:lta, miten A pärjäsi, totesi hän vain, englanniksi tietenkin, hänen olleen huomattavasti heitä parempi. Duh, tälle tulemme tekemään jotain. Tavoitteemme on, että Suomi-loman jälkeen meillä puhutaan vain suomea.

Viikonloppuna T ja lapset kävivät saunassa samaan aikaan, kun itse jouduin lähtemään yöksi töihin. Oli ollut hintansa arvoinen. Takapenkki nukkui koko matkan takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.