keskiviikko 25. elokuuta 2010

Koulutarvikkeet

Koulunalun lähestyessä on aika hankkia monenlaisia tarvikkeita. Joka luokka-asteella on omat luettelonsa tavaroista (School Supplies List for 2010/2011; Kindergarten [Iso-O] ja 2nd Grade [E]), jotka on syytä haalia kasaan hyvissä ajoin ennen ensimmäistä koulupäivää. Itse en pahastuisi muutaman kymmenen dollarin laskusta, jos joku muu keräilisi nämä jokatapauksessa yhteiseen käyttöön menevät tavarat puolestani. Tämä ei kuitenkaan tule kuuloonkaan, sillä tuolloin joku pääsisi sanomaan, että ilmaiseksi tarkoitettu koulu on maksullinen - ja sama vanhempien juoksutus jatkuu vuodesta toiseen.

Muutama viime päivä onkin kulunut sekä näiden koulun ilmoittamien tavaroiden hankkimisessa että muiden koulunalkuun liittyen asioiden hoitamisessa. Ensin tilasimme netistä koko porukalle termosastiat lounaskeittoja varten. Sen jälkeen vierailin läheisessä Wahgreenissä löytäen lähes kaiken koulun listoilla olevan (kaupoissa onneksi on näihin aikoihin hyllymetreittäin tavaraa lähikoulujen toivomuslistojen täyttymiseksi). Ja eilinen päivä kului lasten kanssa kaatosateessa kahden bussimatkan takana olevaan ostoskeskukseen matkatessa ja aikaa kaupoissa viettäessä. Oli aika hankkia kouluvaatteet, -kengät, lunch boxit ym. T kirjoitti päivän kotona rauhassa ja tuli meitä kauppareissultamme hakemaan. Lapset jaksoivat yllättävän hyvin. Itsestäni täytyy jälleen kerran todeta, että en ole kauppakeskusihminen. Onneksi seuraavaa reissua ei ole ihan heti näköpiirissä.

Vielä muutama asia on hoidettava ennen jännittävää ensimmäistä päivää. Niistä pienin ei ole se, että Pikku-O:sta pitää saada otettua kuusi edustavaa passikuvaa, eikä se, että Pikku-O:n omat opettajat tekevät meille kotikäynnin ennen koulunalkua. Ei muuta kuin kahvipannu porisemaan ja cupcake:ja vääntämään.

Jälkihuomautus: haisunäätä on lähtenyt autotallista, eikä vesikauhua ole toistaiseksi kenelläkään. Sen sijaan seudultamme on lyötynyt hyttysiä, jotka levittävät kahta inhottavaa aivokuumetta aiheuttavaa virusta (Eastern Equine Encephalitis Virus ja West Nile Virus). Ja borrelioosi - tai täällä nimeltään Lymen tauti - on jo aivan perussettiä muutoinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.