perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulu 2013

Jouluaattona lapset ja T siivosivat kodin ikkunaremontin jäljiltä sekä valmistivat uuden laatikon rikkimenneen keittiolaatikon tilalle. Itse leivoin joulutortut ja tein rosollin töistä hieman aiemmin päästyäni. Lasten oli vaikea rauhoittua nukkumaan, sillä perinteiseen tapaan joulupukki oli odotettavissa yön aikaan. Hassua kyllä vaikuttaa siltä, että Pikku-O:n lisäksi Iso-O:kin uskoo vielä tämän satuolennon olemassaoloon. Tässä uskomuksessaan häntä auttaa vahvasti se, että hän on kertaalleen nähnyt joulupukin postilaatikon Rovaniemellä vuosia sitten.

Aamu alkoi aikaisin, niinkuin aina vapaapäivinä. Heti kuuden jälkeen kaikki kolme olivat hereillä. Olin edeltävästi todennut, että mahdollisten lahjojen avaaminen alkaa vasta yhdeksältä; ihmeen hyvin antoivat niiden olla rauhassa palmumme alla. Jälleen kerran joulukuusemme oli niin pieni, että joulupukki - joka selvästi oli kuin olikin käynyt yöaikaan - oli erehtynyt lahjojen sijoittelussa. Lasten aamu sujui Disneyn joulupiirrettyä katsoessa. Paitsi että Pikku-O oli käynyt arvioimassa kaikki paketit ja tiesi tasan tarkkaan, mikä on kenellekin.

Joulupuuron hautuessa aloitimme lahjojen jakamisen. Lapset jakoivat lahjat kasoihin ja yksi lahja kerrallaan ne avattiin. Nöyrät kiitokset teille kaikille, jotka olitte meitä taas muistaneet! Lapset olivat myös osallistuneet lahjojen valmistamiseen. Pikku-O oli tehnyt Iso-O:lle pannan ja pyytänyt E:a säilyttämään sitä, koska "mun laatikko is so messy". Hän oli piirtänyt siihen monta Angry Bird-possua, mikä selvästi ilahdutti hänen tavanomaista riitelykaveriaan. E oli myös tehnyt muutaman lahjan kaikille. Iso-O sen sijaan oli nähnyt hirveän paljon vaivaa. Hänellä oli kassi täynnä lahjoja jokaiselle. Suurinta iloa hänelle tuotti isille kokonaan itse tehty T-paita, jonka etumuksessa luki:"World's Best Dad". Ilo oli niin suuri, että hän hyppi paikallaan ennenkuin T sai paketin auki. Minä sain laukun.

Joulupuurona oli haudutettu riisipuuro, mikä ei meillä ole ihan hirveän spesiaalia, sillä se on toinen meidän kahdesta joka-aamuisesta puurostamme. Manteli löytyi Iso-O:n puurosta. Puuron jälkeen oli hitaan valmistautumisen aika, sillä vieraat olivat odotettavissa puoli kolmen aikaan.

Francis ja Dominic saavuivat ajallaan. Aloitimme juhlan IKEA-glögillä, IKEA-pipareilla sekä juustolautasella. Sitten siirryimme pyötään. Alla menu. 

* Alkupalat: kolme erilaista leikkelettä, graavilohi, savulohi, savumakrilli, sinappisilli, kermasilli, ruisleipä, pienet perunat ja valkoviini Chateau Ste Michelle

* Pääruoka: kermapossu, uunisipuli, lanttulaatikko, porkkanalaatikko, perunalaatikko, rosolli, herne, ruusukaali ja punaviini Franciscan Estate Napa Valley

* Jälkiruoka: taatelikakku, joulutähdet, englantilainen pudding (Francisin hauduttama) sekä italialainen kahvi tai tansanialainen tee ja konjakki 

Kaikkea jäi ihan hirveän paljon. Niinpä Tapaninpäivänä, kun itse olin jo töissä, T ja lapset söivät samaa ruokaa hieman arkisemmin aseteltuna. Ja sama jatkuu ainakin päivän pidempään. Onneksi ulkoilma on hieman pakkasen puolella, joten ruokien säilyttäminen ei ole ongelma. Etuverantamme toimii kylmähuoneenamme.

Lämpöiset joulunjälkeiset toivotukset kaikille! Erityiskiitokset blogiin kommentteja jättäneille - ne aina ilahduttavat (*vihjailee ilahtuakseen enemmän*).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.