tiistai 24. joulukuuta 2013

Aika ennen joulua

Pikku-O:n odotus palkittiin. Koska kyseessä oli hänen ensimmäinen tähtensä, kutsuttiin vanhemmatkin mukaan tilaisuutta todistamaan. T pääsi katsomaan, kuinka Pikku-O pyydettiin lavalle vastaanottamaan tähteä ja seisomaan muiden palkittujen rinnalla lasten taputtaessa heille. Pikku-O:n tähdessä luki:

Mason-Rice School congratulates Principal's Super Star Pikku-O for outstanding achievement in writing. Pikku-O took the initiative to write a book called "Healthy Foods". He shared it in front of the class and taught us all about foods that are good for us!

Tähtihetken lisäksi Pikku-O on yhtäkkisesti kiinnostunut lukemisesta, ja on hauska seurata, kuinka hän hitaasti keksii, mitä sanat tarkoittavat. Hänen tasonsa on vielä luokkaa:"I don't remember", jos sana ei näytä tutulta, mutta jostainhan se on lähdettävä.

Vähemmän riemukas koulutuliainen saapui Iso-O:n hiuksien seassa. Puolitoista vuotta edellisen episodin jälkeen oli täikammalle ja -shampoolle käyttöä. Joka päivä, aamuisin ja iltaisin, on sitten tarkistettu jokaisen päät, josko vihulaisista päästiin kerralla eroon vai pitääkö hoito toistaa. Huoh. Onneksi ulkona oli tarpeeksi kylmää petivaatteiden puhdistamiseen.  

Sivusin aiempaa ennätystäni työmatkan kestossa. Automatka lumimyrskyssä kesti 3 tuntia sairaalalta kotiin. Kun suurimmalla osalla on ns. All Season-renkaat, ei se paljon auta, että omilla renkailla pääsee mäet ylös. Suomalaisperheen isä totesi hauskasti näistä kaikkien kelien renkaista: "shortsit, joissa on turkisvuori". Kyllä, juuri niin. Jokainen pienikin ylämäki aiheutti kymmenien autojen sutimisen. Ja kun autoja on liikkeellä aina aika paljon, kasvoi takanaoleva jono aivan mahdottomaksi. Mihinkään ei päässyt. Samanaikaisesti puhelimestani loppui nettipalvelu, joten istuskelu liikkumattomassa autossa oli vieläkin tylsempää.

Ikkunaremontti on jatkunut yli kaksi viikkoa. Huomattavasti pidempään kuin mihin valmistauduimme. Joulusiivous jäi siis aatolle, ja aattonakin myöhäisille tunneille, sillä sälekaihtimet asennetaan tänään aattona kymmenen jälkeen, eikä työ varmaan liian ripeästi suju.

Jouluvalmisteluihimme kuului laatikkojen ja taatelikakun leipomisen lisäksi retki Pähkinänsärkijä-balettiin. Mikko Nissinen, Boston Ballet:in taiteellinen johtaja ohjasi sekä edellisen, 10-vuotta pyörineen version, että tämän uudemmen, nyt toista vuotta esitettävän. Kävimme Iso-O:n kanssa viimeksi kolme vuotta sitten, joten olemme nähneet molemmat. Tykkäsin itse tästä uudemmasta enemmän. Balettinautinnon kruunasi L:n perheen tyttöjen läsnäolo äitinsä kanssa. Kolmevuotias A:kin jaksoi mainiosti.

Joudun itse käymään töissä sekä aattona että jälleen Tapaninpäivänä, mutta joulupäivän saan olla vapaalla. Lumi suli melkein kokonaan pois, mutta ilma on kirkastumassa ja pakastumassa, joten joulumieli lienee mahdollista löytää. Rauhallista joulunaikaa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hyvää joulua koko perheelle ja kiitos blogivuodesta - mielenkiintoista luettavaa aina!

    VastaaPoista
  2. Hyvä joulua! Kiitos joulukirjeestä n valokuvista ja nameista! Postia laitamme teille vuoden vaihtuessa. Riitta &pojat

    VastaaPoista
  3. Hyvää joulua ja antoisaa vuotta 2014 teille kaikille! Kovasti olemme tulossa sinne päin tulevana kesänä. terv H & P & F & F

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.