maanantai 13. toukokuuta 2013

Kohti äitienpäivää

T valvoi tentin ja on sen jälkeen niitä korjannut. Arvosanat olivat valmiit äitienpäivän iltapäivänä. Tänään hän laittaa ne opiskelijoilleen tiedoksi, ja sitten homma onkin purkissa - opetuksen osalta. Kaikenlaista muuta hänellä kyllä riittää. Työnhaun kannalta tärkeät opiskelijoiden arviot T:sta saapuvat vasta myöhemmin.

E:lla oli MCAS-testien toiseksi viimeisin matematiikkaosio. "Helppo", sanoi hän jälkikäteen. Viimeinen osa on tulevalla viikolla ja sitten seuraaviin on jälleen vuosi aikaa. Silloin matamikin pääsee näyttämään taitonsa ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna ei vielä tarvitse.

Viikon vapaapäiväni sattui sopivasti äitienpäiväksi. Edeltävien päivien ajan Iso-O kielsi minua missään tapauksessa katsomasta yhteen heidän huoneensa nurkkauksista. Toistuvasti tyyliin "ethän vain". Sunnuntaina hän viimein sai mahdollisuuden paljastaa salaisuutensa. T:n tekemän aamupalan yhteydessä sain kaikilta kolmelta kortit. Iso-O:n salaisuus oli hänen istuttamansa kukka sekä 4(!) korttia. Ihana tyttö! Pojat olivat tyytyneet yksiin kortteihin/lahjoihin, mutta antajan ilo näkyi heidänkin kasvoiltaan.

Iso-O on viikon aikana neulonut, virkannut ja "sormivirkannut" ("finger-knitting"). Tämä viimeksi mainittu oli aika hauskannäköistä ja tuotti usean metrin mittaisen, n. 3cm leveän nauhan. Pikku-O:kin on halunnut oppia virkkaamaan, ja hänen omintakaisella tyylillään on syntynyt n. 10cm mittainen 'kissanhäntä'. Ainoastaan koko ajan hän tarvitsee apua syntyneiden solmujen purkamiseen ym., mutta on hirveän innostunut hommasta, joten mukavahan häntä on auttaa.

Vapaapäiväni kunniaksi sisällä idätetyt kurpitsansiemenet istutettiin viimein ulos ja ainakin vielä ne ovat saaneet olla rauhassa pihan eläimiltä. Pienen kuopan jokin oli jo käynyt kukkapenkkiin kaivamassa, mutta taimet olivat paikoillaan, kun nyt aamusta niitä vilkuilin. Viimepäivien sateiden vuoksi ulkona näyttää ihan kesältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.